Erdőgazdaságunk idén is komoly szerepet vállal a kormány szociálistűzifa-programjában, így számos településen, több száz háztartás részére biztosított a téli tüzelő.

A 2011-ben indított szociálistűzifa-program azt a célt szolgálja, hogy a legrászorultabb családok átmeneti, kiegészítő támogatáshoz jussanak, így csökkenjen a háztartások tüzelőanyag-költsége. Az ötezer főnél kisebb lakosságszámú települések önkormányzatai pályázhatnak a programon belül szociális célú tűzifa- vagy barnakőszén vásárlásához. Idén összesen ötmilliárd forintot bocsátottak rendelkezésére, a Belügyminisztérium minden érvényes pályázatot elfogadott, országszerte mintegy 2329 településen jutnak ingyenes tüzelőanyaghoz a rászorulók.

A program sikeres lebonyolítása az állami erdőgazdaságok számára egyrészt feladatot és együttműködési lehetőséget is jelent az önkormányzatokkal. Másrészt segítséget ad nekik, hiszen a pályázat kedvezményezettjei számára szigorú előírás, hogy a megvásárolt, tüzelésre szánt faanyag csak a jogszerűen bejegyzett erdőgazdálkodóktól származhat.

A Vérteserdő Zrt. négy erdészeti igazgatósága mintegy 40 község önkormányzatával kötött szerződést az igényelt tűzifára. A teljes mennyiség kemény lombos fafajokból áll. Összetételét tekintve, a szállítmányokat cser, bükk, gyertyán, kocsánytalan tölgy, magas kőris, mezei juhar, virágos kőris és akác alkotja. A települési önkormányzatok az igényelt szociális tűzifából hasonló mennyiséget juttatnak háztartásonként, így a Vérteserdő által biztosított mennyiség kb. 1200-1500 családnak jelent megoldást az idei fűtési szezonban.

Ezen felül lehetőséget biztosítunk bárkinek, hiszen a Vérteserdő Zrt.-től most még egyszerűbben, még gyorsabban vásárolható meg a megbízható forrásból és fenntartható erdőgazdálkodásból származó minőségi tűzifa, immár Big-Bag zsákos kiszerelésben is. Az általunk forgalmazott Big-Bag zsákos kiszerelés 0,5 m3-es. Összetételét tekintve bükk és cser fafajból, 33 cm-es hosszban vágott és hasított darabokból áll, melyet – telephelyről – azonnali kiszolgálással tudunk is biztosítani. Természetesen egyéb fafaj vagy méret esetén is állunk a vevőink rendelkezésére. Garantált a minőség, garantált a mennyiség, egyértelmű a mennyiség-meghatározás.