2022. március 24-én ünnepélyes keretek között adta át a Vérteserdő Zrt. a pusztavámi Malomerdő Panzió területén, 2021-ben megvalósult beruházásokat.

Az elmúlt években robbanásszerűen nőtt a turisták száma a hazai erdőkben, így az erdőgazdaságok egyre hangsúlyosabb feladata az állami erők turisztikai funkcióinak fenntartása, fejlesztése. Az oktatás és ismeretterjesztés mellett, az egyre növekvő rekreációs igényeket szem előtt tartva fejlesztjük ökoturisztikai létesítményeinket.

Ezt mi sem bizonyítja jobban, mint az előző évben a Téry Ödön Nemzeti Turistaház-fejlesztési Program keretében felújított kulcsosház az Agostyáni Arborétumban. Illetve a Gróf Esterházy Móric Ökoturisztikai Központ és Turistaház Kőhányáson. Az eddigi üzemeltetési tapasztalatok és visszajelzések nagyon kedvezőek.

Törekvésünk az erdei infrastruktúra korszerűsítésére itt azonban nem állt meg, hiszen Magyarország Kormánya aktívan támogatja terveinket. Társaságunk egy átfogó, a Malomerdő Panzió teljes komplexumának megújulását szolgáló koncepció első ütemeként hajtotta végre a turistaszálló épületének felújítását, melynek része egy pinceborozó létrehozása is. Valamennyi épület fűtését gázfűtésről megújuló energiahordozó felhasználására állítottuk át. A fejlesztés teljes nettó költsége meghaladja a 187 millió forintot.

Az elmúlt időszak fejlesztései által a Vérteserdőnek, a mai kor igényeinek megfelelő szálláshelyek felkínálására nyílt lehetősége. Remek túraútvonalak, izgalmas látnivalók, modern ökoturisztikai létesítményekkel kiegészülve fogadják az erdőlátogatókat.

A Vértes és a Gerecse minden évszakban gyönyörű, várunk mindenkit, aki aktívan szeretne kikapcsolódni!