A Vérteserdő Zrt. az idei évben is nagy sikerrel rendezte meg a már hagyományosnak mondható szarvasbőgés-hallgató túráit. Ezúttal a nyáron átadott kőhányási Gróf Esterházy Móric Ökoturisztikai Központ és Turistaház várta az érdeklődőket.

Már sokadik alkalommal döntöttünk úgy, hogy a sokszínű őszi napsütéses időszakot érdekes programkínálattal tesszük még emlékezetesebbé. A „bemelegítő” előadás mellé egy családias vendéglátást kapcsoltunk. Mindezt megfűszereztük egy esti, kalandokkal teli túrával, hogy látogatóink felejthetetlen emlékekkel gazdagodva térhessenek haza. A program népszerűségét mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy 2021-ben extra napot is be kellett iktatnunk.

Az érdeklődés az előzetes várakozásainkat is felülmúlta, hiszen most is több százan voltak kíváncsiak a program-sorozatunkra. Az előző évekhez hasonlóan a mostani rendezvényünk is több céllal jött létre. Egyrészt természetközeli élményhez szerettük volna juttatni a résztvevőket, másrészt a belépőkből befolyt összeget egy jótékonysági ügy mellé állva, a legjobb helyre adni.

A legjobb helyre és ezen alkalommal mindjárt kettőre is. Nagy örömünkre szolgált, hogy csatlakozott a kezdeményezéshez Tessely Zoltán országgyűlési képviselő és miniszterelnöki biztos is. Advent harmadik vasárnapján Macsek Lajos vezérigazgatóval közösen látogattak meg két családot, pénzadománnyal segítve és könnyítve meg az ünnepi készülődést.

Fotók: Fehér Gábor, Fejér Megyei Hírlap

Az első út Velencére vezetett, ahol egy fedél nélkül maradt háromgyerekes édesanya fogadta őket átmeneti szállásukon. A család még novemberben került nehéz helyzetbe, egy lakástűz szinte mindenüket elemésztette. Az eset után elképesztő összefogásról tettek tanúbizonyságot az emberek, az egész ország megmozdult és lehetőségeikhez mérten próbált segíteni. A Vérteserdő 200 ezer forintos adományát Tessely Zoltán további 100 ezer forinttal egészítette ki, így összesen 300 ezer forintot nyújtottak át nekik.

Fotók: Krausz György

A következő állomás Baracskán egy beteg gyermeküket nevelő család volt. A kisfiú születésekor oxigénhiányos állapotba került, speciális fejlesztést igényel, melyért minden nap Budapestre kell szállítani. Az édesapa emiatt nem tud munkát vállalni, fel kellett adnia az állását, az édesanya pedig a második gyermeküket várja. Minimális bevételük van, ezért a Vérteserdő 100 ezer és képviselő úr 60 ezer forintja segíthet némileg tehermentesíteni őket, így Karácsony előtt.

Köszönettel tartozunk minden résztvevőnek, akik szeptemberben minket választottak és a belépődíjaikkal hozzájárultak a rászoruló családok mindennapjaihoz. Elöljáróban még annyit, hogy lesz még egy adományozás a fennmaradó összegből, melyről később adunk beszámolót.