2020. július 17-én pénteken, 25. alkalommal rendezték meg az immár hagyományosnak mondható Magyar Erdőgazdálkodásban Dolgozók Vadász Többtusa Lőbajnokságot Gyenesdiáson a Bakonyerdő Zrt. Keszthelyi Lövészklubjának szervezésében.

58 versenyző részvételével zajló versenyre az ország számos erdőgazdaságától érkeztek erdész-vadászok. Az indulóknak három területen kellett feladatokat teljesíteniük, a futóvad, az állócél és a korongvadászat során is szerezhettek pontokat. A versenyen nem csak az erdőgazdálkodásban aktív dolgozók, hanem erdészeti középiskolák vagy egyetemek tanulói, valamint már nyugdíjazott vadászok is indulhattak.

A bajnokság célja, hogy az állami erdőgazdaságok szakemberei számára a fegyver, mint munkaeszköz minél vadásziasabb, etikusabb és biztonságosabb használatának gyakorlása, az erdészek és hivatásos vadászok lőtudásának fejlesztése, a lősport népszerűsítése, a vadászkultúra ápolása. Az évek során ide érkezőknek fontos a lőtudás fejlesztése mellett a kapcsolatok ápolása, erdész-, vadászbarátságok elmélyítése is.

Az egyéni versenyben Györök Lajos, a Vérteserdő Zrt. vezérigazgató-helyettese diadalmaskodott.

A csapatversenyben

– a Bakonyerdő Zrt, csapatának sikerült megszereznie az első helyet 1648 gyűjtött ponttal.

– Második helyen a Mecsekerdő Zrt. csapata végzett 1593 ponttal.

– Harmadik helyen a NEFAG Zrt. csapata zárt 1590 ponttal.

Gratulálunk a versenyzőknek és a csapatoknak az elért eredményekhez.

Forrás: Bakonyerdő Zrt., Fatáj online