Megjelent az Erdőmánia stúdióbeszélgetések-sorozatának legújabb, hatodik epizódja, amely a már korábban közzétett részekkel mostantól nem csak YouTube-csatornánérhető el, de a Spotify-on is.

A stúdióbeszélgetés-sorozatot szakértők bevonásával, a magyar erdőkkel kapcsolatos legfontosabb és legizgalmasabb témákban készítettük. A beszélgetések résztvevőit úgy állítottuk össze, hogy az erdők iránt érdeklődő közönség megismerje az ellentétes álláspontokat is, s ahol csak lehetett, igyekeztünk megtalálni a konszenzust.

A hatodik stúdióbeszélgetés címe “Védd a klímát, használj fát! Igaz vagy hamis?” – a moderátor ellentétes álláspontok konstruktív ütköztetésével megpróbálta kideríteni, vajon igaz vagy hamis, hogy ha a fát tartós fogyasztási cikkek gyártására vagy építkezésre használjuk, akkor az abban hosszú távon megkötött széndioxid miatt klímavédelmi szempontból helyesen járunk el.

A beszélgetés résztvevői Fidrich Róbert a Magyar Természetvédő Szövetség gazdasági igazságosság programvezetője, Merő Nándor a Swiss Krono Kft. fabeszerzési vezetője, Sulyok Ferenc a KEFAG Zrt. vezérigazgatója, a FAGOSZ elnöke és Szelecsényi Balázs, a HelloWood csapatvezető építésze volt.

Az Erdőmánia hetente frissülő tartalmait az alábbi elérhetőségeken lehet követni:

Erdőmánia Facebook oldal 

Erdőmánia Instagram oldal 

Erdőmánia a Youtube csatorna

Az Erdőmánia kiemelt szakmai partnere az Országos Erdészeti Egyesület.

Forrás: Erdőmánia