Idén immár 2. alkalommal indított jótékonysági akciót a Civilút Alapítvány az Értelmi Fogyatékossággal Élők és Segítőik Országos Érdekvédelmi Szövetségével (ÉFOÉSZ) együttműködésben. A Varázsceruza – Legyen idén még több a mosoly! kezdeményezés keretében rajzeszközöket, elsősorban színes ceruzákat gyűjtenek a fogyatékossággal élő, sérült gyermekek és felnőttek számára. Az összegyűjtött rajzeszközöket a Civilút Alapítvány a Sérült Gyermekek Napján, szeptember 20-án adja át az ÉFOÉSZ részére.

A Civilút Alapítvány tavaly hirdette meg először a Varázsceruza – Rajzolj mosolyt! elnevezésű jótékonysági gyűjtést sérült gyermekek javára; az akció keretében 6265 csomag rajzeszköz gyűlt össze, amelyeket az Értelmi Fogyatékossággal Élők és Segítőik Országos Érdekvédelmi Szövetségével (ÉFOÉSZ) együttműködésben a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság (SZGYF) közreműködésével jutatott el a fogyatékossággal élő gyermekeknek.

Az Alapítvány ebben az évben is meghirdette a jótékonysági gyűjtést „Varázsceruza – Legyen idén még több a mosoly!” mottóval.

A rajzeszközök leadhatók még szeptember 10-ig az alábbi helyszíneken elhelyezett gyűjtőládákban:
a Bake My Day Pékség Hegyvidék (1126 Budapest, Böszörményi út 34/a.)
Egyszülős Központ (1085 Budapest, Üllői út 30.)
Tisztelet Társasága (1051 Budapest, Sas u. 1.)
Elküldhetők postán a Civilút Alapítványnak címezve (1112 Budapest, Olt utca 23.).

Emellett a jótékonysági kezdeményezés támogatható pénzadománnyal az alábbi számlaszámon: GRÁNIT Bank Zrt. 12100011-10545117. (A közlemény rovatba írják be: Varázsceruza.) Az összegyűlt összegből a Civilút Alapítvány színes ceruzákat vásárol a fogyatékossággal élő gyermekek számára.
Az Alapítvány elsősorban rajzeszközöket, színes ceruzákat, zsírkrétákat, festékeket, filctollakat gyűjt, de szívesen fogadnak kifestőket, matricákat, füzeteket, tolltartókat is.

A tavalyi programról készült videó: https://www.youtube.com/watch?v=kwQ91VvGg4U&t=18s

Fotógaléria a tavalyi akcióról: https://www.civilut.hu/programjaink/galeria

A Vérteserdő Zrt. is a kezdeményezés mellé állt, színes ceruzákat, tolltartókat és egyéb rajzeszközöket ajánlottunk fel erre a nemes célra. Reméljük, hogy sok örömöt és mosolyt varázsol majd a fogyatékossággal élő gyermekek és fiatalok arcára!