Az erdőt járni Balázs az édesapjával kezdte, vele élte át élete első vadászélményeit. Vadásszá válásának későbbi meghatározó személyiségeit is már gyermekként megismerhette. A közös erdőközeli élményeket mindig izgatottan várta. A Pannonhalmi Bencés Gimnáziumi érettségit követően, már az egyetemi évek alatt kezdett el dolgozni jelenlegi munkahelyén a Vérteserdő Zrt.-nél, Koldusszálláson majd a vadgazdálkodási osztályon.

A Soproni Egyetemen 2002-ben végzett vadgazda mérnökként. Ezt követően 2005-ben a Szegedi Tudományegyetemen vadgazda szakmérnök végzettséget majd az Eötvös Lóránd Tudományegyetemen jogi szakokleveles mérnök diplomát szerzett.

Balázs a megye vadászati életében is aktívan részt vesz. A vadgazdálkodási technikus képzésen, oktatóként vállal jelentős szerepet. A kamarai munkája mellett pedig jelenleg a Vérteserdő Zrt. közjóléti és vadgazdálkodási osztályának vadgazdálkodási főelőadója.
Szívügye a természetről, a vadászatról, vadgazdálkodásról szóló ismeretterjesztés. Iskolákban, táborokban, vadásznapokon rendszeresen tart nagy érdeklődést kiváltó előadásokat, foglalkozásokat.

Az Országos Magyar Vadászkamara Komárom-Esztergom Megyei Területi Szervezetének már a 2. ciklusban a hivatásos vadász alelnöke. A vadászkamarában végzett kiemelkedő munkája valamint a vadgazdálkodási-vadászati ismeretterjesztésben, oktatásban végzett kiemelkedő tevékenysége elismeréseként az Országos Magyar Vadászkamara Komárom–Esztergom Megyei Területi Szervezete a Vadászkamara Érdemérme kitüntetést adományozta részére.

Szeretettel gratulálunk kollégánknak és további sikereket, jó egészséget kívánunk munkájához!