Megemlékező ünnepséggel tisztelgett a Vérteserdő Zrt., Csákvár Város Önkormányzata és Gánt Község Önkormányzata a II. világháborús magyar hősök előtt.

2022. február 5-én, Vérteskozmán, a Vérteserdő Zrt. által emelt kettős kereszt emlékműnél a Vértesben elesett hősökre emlékeztük, akik fegyvert ragadva védték a hazájukat, akik az utolsó leheletükig harcoltak, akik annak ellenére, hogy már esélyük sem volt, végsőkig kitartottak a dermesztő hidegben.

Koszorúval és főhajtással tisztelegtünk a múlt század vérzivataros éveinek áldozatai felett és adjuk tovább a fiataloknak az emlékezés és a hazaszeretet példáját, hiszen amíg emlékeinkben fel tudjuk idézni hőseinket, addig ők velünk élnek!

Az ünnepségen beszédet mondott Györök Lajos a Vérteserdő Zrt. vezérigazgató-helyettese, Tessely Zoltán miniszterelnöki biztos, Knausz Imre, Csákvár város alpolgármestere, Krausz János, Gánt község polgármestere. Az elhunytakért imát mondott Spányi Antal a Székesfehérvári Egyházmegye megyés püspöke. A megemlékezést Ruff Nikolett énekesnő műsora tette még meghatóbbá, amely a kőhányási Gróf Esterházy Móric Ökoturisztikai Központ és Turistaház éttermében megtartott fogadással zárult.