A Tatabányai Árpád Gimnázium természetfotó-pályázatot hirdetett felső tagozatos általános iskolások és középiskolások részére. A fotópályázatra több mint száz alkotás érkezett.

A téma nem volt más, mint a Vértes és a Gerecse arcai. A hétfő kora délutáni díjátadóval egybekötött fotókiállításon köszöntésképpen az Árpád kórus énekelt.

A pályázatot azzal a céllal írtuk ki, hogy felhívjuk a fiatalok figyelmét a regionális természeti értékekre, arra, hogy mennyi szépség rejtőzik szűkebb hazánkban, és micsoda öröm ezeket a csodákat felfedezni, és még nagyobb öröm megosztani ezt másokkal is. Erre nagyszerű lehetőség a fotózás, a pillanat művészete – emelte ki köszöntő beszédében Kántor Péter, a Tatabányai Árpád Gimnázium igazgatóhelyettese.

Összesen százkilenc pályázat érkezett a felhívásra, amelyet többek között a Vérteserdő Zrt. és az Országos Magyar Vadászkamara is támogatott. Az általános iskolások között Limp András Péter alkotása lett az első, míg a középiskolás korosztályban Láng Zsófia fotóját ítélték a legjobbnak. A kiállítást április végéig tekinthetik meg az érdeklődők.

A galéria ITT érhető el. A kiállítás április végéig megtekinthető az iskola aulájában.

Szeretettel gratulálunk a helyezetteknek! Nagy örömünkre szolgál, hogy a tanulók lelkesen, elhivatottan, s ilyen szép számmal vettek részt a pályázaton.

Forrás: Kemma.hu; Tatabányai Árpád Gimnázium