Friss levegő, verőfényes napsütés, színes forgatag. Hamisítatlan őszi idővel köszöntötte a természet mindazokat, akik kilátogattak az október 2-8. között zajló XVII. Erdők Hete programsorozatának keretében szervezett rendezvényünkre.

A Társaságunk arborétumi kulcsosháza mellett kialakított erdei játszótérnél az önfeledten játszó gyermekek hangjától visszhangzottak a fenyvesek, égeresek. A nagyobbak termésekből, hajtásokból szép díszeket készítettek otthonra a pusztavámi Vajda János Erdészeti Erdei Iskolánk kitelepült standjánál.

A bátrabbak zöld tudáspróba keretében próbálták ki mennyi mindent tudnak az erdőről, a vadon élő állatfajokról. Az erdőgazdálkodás iránt érdeklődők a szakembereink által vezetett túrák során nyertek betekintést az erdész szakma fortélyaiba és az Agostyáni Arborétum különleges madár, gomba és növényvilágába.

A sétautakon felállított sátrakban a „természet kincseit” gyűjtögető és magában vagy feldolgozott formában kínáló kézművesek kínálták portékáikat. Számos finomság – méz, sajtok, vadhúsok – és erdei gyümölcsökből készült különlegesség volt kóstolható a helyszínen. A gyerekeknél a „sláger” homoktövis kivonatából készült gumicukor volt, a felnőtteknél pedig a mézbor „vitte a pálmát”. A jó levegőn megéhezőket pedig az arborétumi tó partján felállított büfében finom lángos várta.

Fotó: Boglári Zoltán, Vérteserdő Zrt.

Képgaléria ITT