A Vérteserdő Zrt. szakmai felügyelete mellett újabb két településen kerültek elültetésre sorfák a Településfásítási Program jóvoltából.

A Településfásítási Program 2021-ben induló második ütemében összesen 24 ezer sorfát igényelhetnek a 10 ezer fő alatti települések. Ezzel Magyarország legnagyobb belterületi fásítási programja valósulhat meg. Ismét 19 fafajból választhatnak az érdeklődők, településenként minimum 10, maximum 30 sorfát. Az igénylések a tervek szerint 2021 júniusában indulnak, az ültetések pedig 2021 őszén és 2022 tavaszán valósulnak meg. A minisztérium most is teljes ültetési csomagot biztosít, amely a nagyméretű földlabdás sorfa mellett annak tárolását, nevelését, szállítását, és az ültetéshez szükséges eszközöket (mint támasztó karó, mulcs és favédő rács) is tartalmazza. Az igényléseket önkormányzatoktól, illetve a településen működő állami, önkormányzati és egyházi intézményektől, valamint civil szervezetektől várják.

A tárca célja, hogy népszerűsítse a Vidékfejlesztési Program erdőtelepítési támogatásait és javítsa a települések környezeti állapotát.

Bakonybánk

Kisbér