Kiemelkedő érdeklődés mellett tartottuk meg október első hétvégéjén színes programunkat az Agostyáni Arborétumban.

Október 3-án a “Gerecse gyöngyszemébe”vártuk a tartalmas programra vágyó látogatóinkat. Eredetileg az előző hétvégére terveztük a rendezvényt, de az időjárás közbeszólt. Durcás őszi arcát mutatta a természet, esővel és hűvös széllel. Ezért úgy döntöttünk, hogy egy héttel elhalasztjuk és milyen jól tettük. Kívánni sem lehetett volna ideálisabb időt, igazi indián nyár várta az érdeklődőket az Agostyáni Arborétumban. Színvonalas kézműves kirakodó-vásárral, népi mesterségek bemutatójával, őszi ízek kavalkádjával és gasztronómiai kuriózumokkal készültünk. A „természet kincseit” gyűjtögető és magában vagy feldolgozott formában kínáló kézműveseket hívtuk meg erre a napra. Lehet kóstolni, vásárolni, kreatívkodni, kirándulni, kikapcsolódni.

A nap folyamán többször volt lehetőség megismerkedni a kert növény- és állatvilágával, új ismereteket szerezni az ingyenes szakvezetések valamelyikén.

Aki lemaradt volna róla, az se búslakodjon! Hiszen a Gerecse egyik páratlan szépségű völgyében, közel 31 hektáron elterülő Agostyáni Arborétum – a „Megye 7 csodájának” egyike – az év minden szakában gyönyörű, a Vérteserdő szeretettel vár mindenkit!