100 darab facsemete talált gazdára és közel 1000 látogató fordult meg a Vérteserdő sátránál a szeptember 10. és 12. között megrendezésre került Bábolnai Gazdanapokon.

Családdal is érdemes volt kilátogatni a hétvégén Bábolnára, hiszen az idei Gazdanapokon a Vérteserdő Zrt. sátra valóságos erdei játszóházzá alakult át. A legkisebbek felavathatták a vadonatúj fa ügyességi játékainkat,- melyeket ezúton is köszönünk a Front-Művek Kft. és Frontdesign konyhastúdiónak – kipróbálhatták Vajda János Erdészeti Erdei Iskolánk környezeti nevelést célzó, foglalkoztató eszközeit, vagy nevezhettek az „Erdő gyerekszemmel” rajzversenyünkre. Az elkészült rajzokból nyílt kiállítás – a rendezvény ideje alatt – bárki számára megtekinthető volt. A legszebb alkotásokat szombat délután díjaztuk egy-egy Vérteserdő ajándékcsomaggal.

Az eseményeket színesítve, „állati jó” programon vehettünk részt: vendégünk volt Tóth Gábor, aki elhozta humoros, ismeretterjesztő, élő állatokat bemutató előadását, melynek során a városi életközösséget alkotó fajok sokszínű világába pillanthattunk be.

Az iskolás csoportok, családok kialakított állomáspontjainkat járhatták végig, mely során egy erdei kvíz segített az ismeretszerzésben. Mézes-méhes állomásunkon Vértes erdei mézeinket lehetett megkóstolni, miközben az érdeklődők közelről is megismerkedhettek a méhészet speciális felszereléseivel és a mézkészítés fortélyaival.

Az erdész és vadász szakma képviseletében kollégáink, hivatásuk eszközeit mutatták be, érdekességekkel fűszerezett előadásaik során. A kicsik agancsokat, állatbőröket foghattak kézbe, kipróbálhatták a vadászkürtöt és különféle lát- és távcsövekkel kémlelték a rendezvényt, a bálaugráló legtetejéről.

Az utolsó állomásunkon, az erdőgazdálkodás, erdőtelepítés és a település-fásítás rejtelmeibe pillanthattak be a látogatók. A feladatok sikeres teljesítéséért – az Örökerdő jegyében – minden iskolás, óvodás csoport és család hazavihetett egy facsemetét, melyet elültetve, közösen járulunk hozzá az ország fásításához. Közel 1000 látogatót vonzott a Vérteserdő Zrt. sátra és 100 darab facsemete talált gazdára a 3 nap alatt.

Az esemény képgalériája IDE kattintva nézhető meg.