2023. augusztus 24-26. között rendezte meg a XXIII. Nemzetközi Erdészeti és Faipari Sportnapokat Győrben a Kisalföldi Erdőgazdaság Zrt. A megmérettetésen az állami erdőgazdaságok, a horvátországi és a romániai erdészek csapatai vettek részt.

A Vérteserdő Zrt.-t 26 fős csapat képviselte, mely nem számított a népesebb csapatok közé, de lelkesedésben fölé nőtt versenytársaknak. Csütörtök délutáni érkezéskor még hőség fogadta a versenyzőket, de a hideg frissítők ezt nagyban enyhítették. A versenyzés körülményeit tovább nehezítette, hogy péntek hajnalban leszakadt az ég, s a meleg mellé magas páratartalom társult. Ez minden sportolónak egyformán nehezítő tényező volt.

A győri kosaras lányok csarnokában lezajlott ünnepélyes megnyitót követően kezdődtek a versenyek. Az íjászatot és a sportlövészetet a központi versenyhelyszínektől messzebb, Ravazdon, a Magyalosi lőtéren, míg a többit a Széchenyi István Egyetem campusa környezetében, a Püspökerdőben és az Aranyparton rendezték meg.

A meghirdetett 15 sportág – az ulti, a sakk és streetball kivételével – mindegyikében volt vértesi induló. A párás körülményekre tekintettel a futás bizonyult talán a legnehezebb és megsüvegelendő teljesítményt igénylő sportágnak. Az első vértesi ezüstérem terepfutásban született. A kánikulában az olimpiai uszoda volt a „legideálisabb” versenyhelyszín, ahonnét két bronzot – mell és gyorsúszás – sikerült elhozni. A lövészetnél a kisgolyós versenyszámokban remekeltek a kollégák, ami végül csapatban és egyéniben is a dobogó második fokát jelentette. A „nem izzasztós” számokban, – mint a tarokk és a darts – is volt 3-3 induló. Előbbiben sikerült egy ezüstérmet elcsípni.

Mindig nagy érdeklődésre tartanak számot a nagy létszámú „látványsportok”, mint pl. a labdarúgás és a sárkányhajózás. A kispályás fociban a dobogó második fokára állhattak a kollégák. A döntőig minden – csoportban és a kieséses szakaszban is – meccset nyertek. Végül a döntőt az utolsó másodpercekben kapott góllal 3:3-as döntetlenre hozták, csak hétméteresekkel maradtak alul a Zalaerdő csapatával szemben. A sárkányhajónál szó szerint „hullámzó” volt a teljesítmény. Az első előfutamban harmadikok, a másodikat megnyerve, míg az elődöntőben ismét harmadikok lettek a vértesi sárkányok, éppen lemaradva a döntőről. Az ügyességi sorverseny az ötletes versenyszámokról, s a jó hangulatról marad emlékezetes. Itt az eredmény másodlagos, inkább a közösségi lét megélésén volt a hangsúly, de a bronzérem azért szépen csillogott.  Összetettben az igen előkelő, hatodik helyen végzett a Vérteserdő Zrt. csapata a 21 indulóból. A fáradságot és a napközbeni izgalmakat az eredményhirdetésen és a záróvacsorán pihenhették ki a versenyzők.

A Vérteserdő csapatának dobogós helyezései:

Ezüstérmek

lövészet, csapat /Bottos Judit, Gyüre Kázmérné, Tarjáni Antal, Ruppert József/

kispályás foci, csapat, /csapatkapitány – Ligeti Dániel/

tarokk, Encsi Csaba

lövészet, Gyüre Kázmérné Rózsika

erdei futás, Limp Tibor

Bronzérmek

erdésztusa, csapat /Gulyás Lilla, Bakos Péter, Cseke Bence, Göde Tamás/

mellúszás, Szalainé Csomós Krisztina

gyorsúszás, Szalainé Csomós Krisztina

Negyedik helyezés

lövészet, Bottos Judit

Ötödik helyezés

sárkányhajó, csapat /csapatkapitány – Boglári Zoltán (bal stroke), Cseke Bence (jobb stroke)/

Hatodik helyezések

falmászás, Tóth Balázs

erdei futás, Erdei Szellő

 

Szeretettel gratulálunk mindenkinek! Köszönjük a Kisalföldi Erdőgazdaság Zrt.-nek a szervezést!