Ismét nagy volt a zsongás a Vérteserdő gyermekfoglalkoztató standjánál Bábolnán.

A 34. Bábolnai Gazdanapokon kicsiknek és nagyoknak egyaránt sok meglepetést tartogatott a Vérteserdő Zrt. sátra: az érdeklődők kipróbálhatták az erdei játszóházat, a Vajda János Erdészeti Erdei Iskola környezeti nevelést célzó, foglalkoztató eszközeit, vagy nevezhettek „Erdő gyerekszemmel” rajzversenyünkre. Az elkészült rajzokból nyílt kiállítás – a rendezvény ideje alatt – bárki számára megtekinthető volt. A legszebb alkotásokat egy-egy Vérteserdő ajándékcsomaggal díjaztuk.

Idén újra ellátogatott hozzánk Tóth Gábor „állati jó” programmal színesítve a délelőttöket, humoros, ismeretterjesztő, élő állatokat bemutató előadásával, melynek során a városi életközösséget alkotó fajok sokszínű világába pillanthattunk be.

Az iskolás csoportok és családok számára méz kóstolóval, bálaugrálóval, íjászattal és kézműves foglalkozással készültünk.

Az erdész és vadász szakma képviseletében kollégáink, hivatásuk eszközeit mutatták be és és népszerűsítették az idén hazánkban megrendezésre kerülő “Egy a természettel” Vadászati és Természeti Világkiállítást. A kíváncsiskodók agancsokat, állatbőröket foghattak kézbe, kipróbálhatták a vadászkürtöt, és távcsöves játékunkkal gyakorolhatták az erdei állatok felismerését.

A gyerekek az erdőgazdálkodás, erdőtelepítés és a település fásítás rejtelmeibe is bepillanthattak.

A feladatok sikeres teljesítéséért – az Örökerdő jegyében – mindenki hazavihetett egy facsemetét, melyet elültetve, közösen járulunk hozzá az ország fásításához. 2021-ben is sikeres rendezvény közel 1000 látogatót vonzott a 3 nap alatt.