Immáron nyolcadik éve rendezték meg a Kárpát-medencei Fenntarthatósági Témahetet, ami közel 1800 iskola 400 ezer diákját érte el. A programsorozat minden évben a Föld napja körül kerül megtartásra, idén ez április 24. és 28. közé esett.

A Témahét egyrészt iskolai, tanórai keretek között, másrészt a nagyszámú támogatói szakmai partner jóvoltából közel 400 külső helyszínen zajlott. Fővédnöke Áder János, volt köztársasági elnök.

Az idei év kiemelt témái a biodiverzitás, a fenntartható értékek, az energia és a hulladék voltak, mely témákat tanórai és a helyszíni látogatásokon túl a diákok izgalmas pályázatok keretében dolgozták fel, járták körbe. A Fenntarthatósági Témahét fő célja a fenntarthatóság üzenetének terjesztése és a diákok ezzel kapcsolatos ismereteinek bővítése. A programok elméleti és gyakorlati úton segítették megértetni a kérdéskör összetettségét, rávilágítani a rendszerszemléletre.

A Vérteserdő Zrt. által felajánlott, szervezett programokon 4 helyszínen – az Agostyáni Arborétumban, a Vajda János Erdészeti Erdei Iskolában, a Kőhányási Gróf Esterházy Móric Ökoturisztikai Központban és a Saliházi Vadászházban -, öt általános iskola több mint 150 diákja vett részt. Szakembereink segítségével a programsorozatnak köszönhetően a gyermekek már iskolás korban megismerkedhetnek a tartamos erdőgazdálkodással és egyetlen bolygónk, a Föld védelmének fontosságával.