Gyűjtés indult december elején 33 mélyszegénységben élő idős ember megsegítésére. Három hölgy, Honosiné Máhr Ágnes, Gelbmann Csenge és Tálosné Rozsinszky Rita szervezte meg, hogy segítség érkezzen még karácsony előtt a megyeszékhelyen és környékén a rászorultakhoz.

Honosiné Máhr Ágnes, Gelbmann Csenge és Tálosné Rozsinszky Rita először végiglátogatta azokat, akik a Tatabányai Járási Egyesített Szociális Intézmények (TJ ESZI) Család- és Gyermekjóléti Központ és Segítő Szolgálatok szakemberei szerint szinte már-már kilátástalan helyzetbe kerültek. A három hölgy sok megdöbbentő élethelyzettel találkozott.

Arra kértek minden jó szándékú céget és magánszemélyt, hogy Tatabányán a Ho-Máhr Trans Kft. és a Gelbmann Kft. telephelyére, Tatán pedig a Veranda étterem melletti gyűjtőpontra vigyék különféle tárgyi adományaikat. Nagyon sokan teljesítették a kérést.

December 20-án, kedden útnak indultak Tatabánya és Vértesszőlős határába, az utóbbi településhez tartozó Baromállás-dűlőbe. Először Staudinger Csaba fogadta háza előtt a kis konvojt. Tűzifát, ágyat, meleg ruhákat és takarót, élelmiszert, ásványvizet kapott.

– Szép lesz a karácsonyom! – mondta meghatottan búcsúzáskor. Ezután Ágnes, Csenge, Rita és segítőik még több helyen is megálltak, ahol hasonló körülmények között élő idős embereknek változtatták boldoggá a napját. A tervek szerint még az ünnep előtt minden megérkezik azokhoz, akiknek megígérték. A szervezők kérésére a számos segítő közül a legnagyobbakat kiemeljük: a komáromi Foxconn, a VOSZ megyei szervezete, a tatabányai Gelbmann Kft., a Vérteserdő Zrt., a Ho-Máhr Trans Kft. és nem utolsó sorban a Tatabányai Járási Egyesített Szociális Intézmények (TJ ESZI).

Forrás: kemma.hu

Fotó: Flajsz Péter