A Természetjáró app 2021. április közepén egy új, sokkal modernebb felületű, könnyebben használható, több szolgáltatást nyújtó verzióra frissül.

Ha utána is hozzá szeretnél férni a rögzített túráidhoz és a lementett tartalmaidhoz, rendelkezned kell egy felhasználói fiókkal a Természetjáró.hu-n vagy a Természetjáró appban. Az ok egyszerű: ha eddig nem volt fiókod, a tartalmaid közvetlenül a telefonodon tárolódtak, ezt azonban az új app már nem fogja lehetővé tenni. Ezért, ha még nem regisztráltál, kérjük, legkésőbb április közepéig tedd meg a Közösség menüpontban, lépj be, majd a Kedvencek menüpontban nyomj rá a jobb felső sarokban található Szinkronizálás ikonra (ezt olyankor célszerű megtenned, amikor kapcsolódva vagy egy wifi-hálózathoz). A tartalmaid így felkerülnek a felhőbe, és nem vesznek el az átállás után sem. Mivel a honlap és az app ugyanazzal a felhasználói fiókkal működik, mindegy, hogy melyikben regisztráltál, a másikban is be tudsz lépni az adataiddal. Köszönjük az együttműködést!

Ízelítő az új verzió szolgáltatásaiból:

Vektoros rendszerű, jobban olvasható térkép
Az összes tartalom (túrák, látnivalók, szállások) áttekintése a térképen egyszerre
Modernebb, könnyebben navigálható felhasználói felület
Szűrés körtúrákra, és egyéb paraméterek, pl. konkrét táv, szintemelkedés vagy időtartam szerint
Egyszerűbben használható offline mód
Pontosabb útvonalrögzítés
Interaktív szintgörbe tervezés és navigáció közben
Közvetlen navigáció terepen is a választott látnivalóhoz vagy túrához
3D-repülés (az útvonal virtuális bejárása madártávlatból), mint a honlapon
Fejlettebb csúcskereső Skyline néven
A terepi figyelmeztetések sokrétűbb megjelenítése

Alkosd meg a túrádat!

Egyszerű túratervezés az interaktív, nagyítható, az összes jelzett turistautat mutató térképen, a hossz, a várható időtartam és a szintprofil azonnali áttekintésével, terepi navigációval és offline letöltéssel, hogy térerő nélkül se térj le a nyomvonalról.

Útvonalrögzítési lehetőség fotók és érdekes pontok felvételével.

Listák készítése a kedvenceidből, és a saját tartalmaid szinkronizálása a számítógép és a mobil eszközök között az ingyenes regisztráción keresztül: válaszd ki vagy tervezd meg a túrádat nagy képernyőn, navigálj a terepen mobillal!

Fedezd fel, amit még nem láttál!

Több száz ajánlott túra nehézség, távolság és hossz szerint szűrhetően gyalogtúrázóknak, kerékpárosoknak és vízitúrázóknak, rengeteg praktikus adattal, a természetföldrajzi és kulturális háttérrel, az útba eső látnivalókkal, minőségi fényképekkel és a megközelítésre vonatkozó információkkal.

Ezernyi ajánlott látnivaló országszerte, köztük épített kilátók, természetes kilátópontok, kisvasutak, várak és múzeumok, mindegyikről részletes ismertetővel, minőségi fényképekkel és megközelítési információkkal.

Az Országos Kéktúra, a Rockenbauer Pál Dél-dunántúli Kéktúra és az Alföldi Kéktúra teljes útvonala a hivatalos nyomvonallal, szakaszolással, a látnivalókkal, szállásokkal és pecsételőhelyekkel.

Készülj fel a váratlanra!

Időjárás-előrejelzés a választott területre vonatkozóan.
Hasznos beépített eszközök: magasságmérő, csúcskereső, iránytű, dőlésszögmérő, QR-kód olvasó.
Telefonos segélyhívás közvetlenül az appból, az aktuális pozíciód kijelzésével

Építsd a közösséged!

Közösségi szolgáltatások: a tartalmak értékelése, kommentelése, megosztása a barátaiddal.
Túraszervezés: már előre elküldheted a társaidnak a tervezett túrát, hogy ők is lássák, merre mentek.
A számtalan szolgáltatásra és szállásra kedvezményt biztosító TEKA (Természetjáró) kártya elfogadóhelyek teljes listája.

A Gyakran Ismételt Kérdések oldala:

https://www.termeszetjaro.hu/hu/p/gyakran-ismetelt-kerdesek/41050512/

Bemutatóvideóink az app működéséről:

https://www.youtube.com/channel/UCzUlbd6Yx8qqcU3F0mhlg8A

Forrás: termeszetjaro.hu