A múlt heti ünnepélyes átadást követően a Gróf Esterházy Móric Ökoturisztikai Központ és Turistaház 2021. július 22-én megnyitotta kapuit a nagyközönség előtt.

Létesítményünk egész évben várja az erdőt megismerni vágyó kezdő és tapasztalt kalandorokat változatos, játékos, helyszíneivel, tanító programjaival. Rendezvénytermünkben nagyobb családi és céges rendezvények, esküvők lebonyolítását is vállaljuk, míg éttermünk a sváb konyhát megidéző házias ételeivel és udvarias kiszolgálással fogadja az éhes vendégeket. Mindazoknak, akik nem tudnak betelni a Vértes szépségeivel és tovább élveznék vendégszeretetünket pedig szállást is adunk 52 férőhelyes turistaházunkban!

A Vértesi Tájvédelmi Körzet területén, az Országos Kéktúra útvonalán erdei környezetben várjuk kedves látogatóinkat. Központunk gépkocsival mind az M1, mind az M7 autópályáról 30 perces utazással elérhető, de jelzett utakon megközelíthető kerékpárral, lóháton és természetesen gyalog is. Tölts el egy kellemes napot, vagy akár hétvégét nálunk, szakadj ki a mindennapok nyüzsgő forgatagából a természetbe.

Örömmel várunk minden természetjárót, aki velünk együtt nagyra értékeli környezetünk kincseit és segít ezt a páratlan tájat tisztán, természetesen megőrizni.

Ahogy vendégünk többsége, úgy mi is kiemelt figyelmet fordítunk környezetünk védelmére. A Gróf Esterházy Móric Ökoturisztikai Központ és Turistaház csapata természetbarát termékekkel és szolgáltatásokkal mindent megtesz azért, hogy minden látogatónk élvezhesse a természet közelségéből eredő pozitív hatásokat és hogy ez még sokáig így is maradjon. Ennek érdekében a következő megoldásokat alkalmazzuk:

– A létesítmény teljes vízellátását 200 méter mély saját kútból fedezzük
– A keletkező szennyvizet egy modern egyedi szennyvíz-kezelőben kezeljük
– Hulladékainkat szelektíven gyűjtjük
– A melegvíz-ellátásba és a fűtésbe napkollektorok segítenek be
– A központ fűtését korszerű faaprítékkazán biztosítja
– Gyorsan lebomló, műanyagmentes higiéniai papírtermékeket használunk
– Ételek, italok elvitelre történő csomagolását szintén környezetbarát “öko” poharakkal és újrahasznosított és újrahasznosítható dobozokkal oldjuk meg
– A mindennapi takarítás során környezetbarát tisztítószereket használunk

További információért (szállásárak, étterem, szolgáltatások, rendezvények, programok, stb.) látogasson el az üzemetetői weboldalra:

https://okokozpont.hu/