Karácsonyhoz közeledve idén is jótékonysági adománygyűjtést szervezett az Országos Erdészeti Egyesület a kárpátaljai erdész kollégáknak és családtagjaiknak. December 20-án, közel 3 millió forint értékű, mintegy 1,5 tonna adománnyal megrakott szállítmány érkezett meg Kárpátaljára a háborús helyzet következtében nehéz körülmények közé került kárpátaljai családokhoz. 

Többek között gyógyszert, tisztálkodási szereket, tartós élelmiszert és egyéb hasznos – általuk igényelt – adományokat vásároltak, és juttattak el a kollégák az ünnepet szebbé tevő ajándékok mellett. A tavalyi évhez hasonlóan idén is kiemelt cél volt, hogy szebbé tegyék az ott élő gyermekeknek az ünnepet édességgel, játékokkal, könyvekkel. Utóbbi összeállításában külön köszönet a Betűtészta Könyvesboltnak.

A háború kitörése óta ez volt az ötödik segélyszállítmány, amely az Országos Erdészeti Egyesület és az Erdészcsillag Alapítvány szervezésében eljuthatott a Kárpátaljai Helyi Csoporthoz. Így szervezett formában érkezett a segítség a helyi erdész közösséghez, rajtuk keresztül pedig ott élő honfitársainknak is.

A szállítmányok minden esetben az állami erdőgazdaságok és az országban dolgozó erdész szakemberek segítőkész együttműködésének köszönhetően valósulhattak meg.

Az Egyesület továbbra is kéri, hogy az OEE Erdészcsillag Alapítvány bankszámlaszámára befizetett pénzadományokkal segítsék a kárpátaljai erdész kollégákat a súlyos háborús viszonyok között!

Az Országos Erdészeti Egyesület a pénzbeli felajánlásokat az Erdészcsillag Alapítvány 11701004-20206442 számú számlájára várja, a „Kárpátalja” közlemény feltüntetésével!

Az Egyesület köszönetet mond minden önzetlen adományozónknak, akik segítettek az adománygyűjtésben, és abban, hogy idén is mosolyt tudtak csalni a kárpátaljai gyermekek arcára!

Külön köszönet a NYÍRERDŐ Zrt. munkatársainak a szállításban nyújtott segítségért!

Forrás: Országos Erdészeti Egyesület