Magyarország tűzifa-ellátása a 2021-2022-es fűtési szezonra biztosítva van. Az ország kétmillió hektárnyi erdejében megtermelt hárommillió köbméter tűzifa áll ugyanis a lakosság rendelkezésére- mondta Dányban az Agrárminisztérium erdőkért felelős államtitkára.

Zambó Péter ismertette, Magyarország erdőinek élőfakészlete 400 millió köbméterre tehető, és minden évben 13 millió köbméterrel gyarapszik. Évente 5-5,5 millió köbméternyit termelnek ki, amelyből 3 millió köbméter a tűzifa.

Kiemelte, minden tájegységben az ott előforduló fafajokat használják a leginkább, így a tűzifa nemcsak hazai alapanyagnak számít, hanem a jellemzően kis szállítási távolságok miatt környezetvédelmi szempontból is előnyös. Hegy- és dombvidéki területeken elsősorban a csertölgy, a tölgy, a gyertyán és a bükk fafajok a legkeresettebbek, míg a síkvidéki, alföldi régiókban az akác a legismertebb keménylombos tűzifa. Emellett elérhető még tüzelőanyag a lágylombos fajokból és fenyőből is – tette hozzá.

Az államtitkár emlékeztetett, a kormányzat a faanyag-ellenőrzési rendszer bevezetésével és működtetésével az elmúlt időszakban jelentősen visszaszorította az illegális fakitermeléseket és az ehhez kapcsolódó kereskedelmet, de továbbra is fontos a vásárlók tudatos viselkedése: csak számlát adó vállalkozástól, igazolt forrásból származó tűzifát vásároljanak.

A Belügyminisztérium önkormányzati államtitkára arról beszélt, hogy idén is ötmilliárd forintos keretre pályázhattak az önkormányzatok a szociális tüzelőanyag-programban, a lehetőséggel 2351 település élt. Pogácsás Tibor ismertette: a pályázatok beadási határideje augusztus 31. volt, a rászorulóknak február 15-éig meg kell kapniuk a támogatást. Pintér Sándor belügyminiszter 2011-ben döntött arról, hogy a minisztérium a saját keretéből tüzelőanyag-támogatást biztosít az 5000 lakosúnál kisebb településeken élő rászorulóknak – idézte fel az államtitkár. Ebben az évben 2351 település pályázott keményfára, 217 barnakőszénre, 43 pedig puhafára – közölte az államtitkár.

Erdőgazdaságunk idén is komoly szerepet vállal a kormány szociálistűzifa-programjában, így számos településen, több száz háztartás részére lesz ott időben a téli tüzelő.

Ezen felül lehetőséget biztosítunk bárkinek, hiszen a Vérteserdő Zrt.-től most még egyszerűbben, még gyorsabban vásárolható meg a megbízható forrásból és fenntartható erdőgazdálkodásból származó minőségi tűzifa, immár Big-Bag zsákos kiszerelésben is. Az általunk forgalmazott Big-Bag zsákos kiszerelés 0,5 m3-es. Összetételét tekintve bükk és cser fafajból, 33 cm-es hosszban vágott és hasított darabokból áll, melyet – telephelyről – azonnali kiszolgálással tudunk is biztosítani. Természetesen egyéb fafaj vagy méret esetén is állunk a vevőink rendelkezésére. Garantált a minőség, garantált a mennyiség, egyértelmű a mennyiség-meghatározás.

További információ, árak, rendelés: IDE KATTINTVA érhető el.