A Táncsics Mihály Gimnázium és a Petőfi Sándor Általános Iskola 170 alsó tagozatos és 55 gimnazista diákjának tartottak kollégáink érdekes előadás-sorozatot az idei madarak és fák napjához kapcsolódóan, a kisbéri Wass Albert Művelődési Központ és Városi Könyvtárban.

A diákok három tematikus előadás keretében tanultak az erdő élővilágáról. Elsőként az év fájával (közönséges bükk) és az év madarával (kerecsensólyom) ismerkedtek meg. Majd ezt követte interaktív módon erdei állatok és növények meghatározása, állatbőrök és trófeák bemutatása.

A művelődési ház nagytermében projektoros kivetítő segítségével a „Nagyvadfajok és élőhelyük Komárom-Esztergom vármegyében” című előadásunkon vettek részt. A gímszarvas, a dám, az őz, a muflon és a vaddisznó voltak „terítéken”. Az előadás során betekintést nyertek a hivatásos vadászok vadvédelmi és vadgazdálkodási feladataiba, s ismereteket szereztek az erdei viselkedés szabályairól is, ha ezen vadfajok valamelyikével találkoznának az erdőben.

A záró, harmadik programelem keretében kötetlen módon beszélgettek kollégáink a tanulókkal a természettel való gondos törődés fontosságáról. Emellett a vadászok mindennapokban használt eszközeit foghatták, nézhették meg, s még egy játékos távcsöves feladatra is volt lehetőség a kiállítóteremben.

Fotó: Boglári Zoltán