A jogosult erdészeti szakszemélyzet kiemelt besorolást első ízben megszerezni szándékozó erdészeti szakszemélyzetnek úgynevezett jogosulti alapképzést és vizsgát kell teljesíteniük. 

Az NFK szervezésében erre 2023 őszén újra lehetőség nyílik. A képzésre az a szakszemélyzet is jelentkezhet, aki e státuszt valamely okból elveszítette, de azt újból meg szeretné szerezni.

Az NFK által kiadott közlemény:

Tisztelt Erdészeti Szakszemélyzet!

Tájékoztatjuk, hogy a Nemzeti Földügyi Központ Erdészeti Főosztály meghirdette az erdészeti szakszemélyzet 2023. évi őszi jogosulti alapképzését.

A hirdetmény elérhetősége:

http://www.nfk.gov.hu/Erdeszeti_szakszemelyzet_jogosulti_alapkepzese_es_vizsgaztatasa_news_554

A képzésre 2023. október 9. – 2023. november 3. között kerül sor, amely a képzést követő hét keddi napján, 2023. november 7-én online vizsgával zárul.

Regisztráció:

A képzésre 2023. augusztus 30. – szeptember 28. között lehet jelentkezni a Nemzeti Földügyi Központ honlapján:

https://nfk.gov.hu/Jelentkezes_a_2023__evi_2__sorszamu_kepzesre_news_2724

A 244/2020. Korm. rendelet 22. § (1) bekezdése alapján a jogosult erdészeti szakszemélyzet kiemelt besorolás megszerzéséhez a szakszemélynek jogosulti alapképzésen kell részt vennie, és sikeres vizsgát kell tennie. Fontos, hogy azon erdészeti szakszemélyek, akiknek a kiemelt jogosulti besorolása tavaly év végén vagy idén félévkor törölve lett, ha újból szeretnék megszerezni a kiemelt jogosulti besorolást, akkor újból teljesíteniük kell az alapképzést és vizsgát.

A képzés lebonyolításában együttműködő partner a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal.

A képzéssel kapcsolatos további részletek az előzőekben megadott internetes felületen találhatók.

Forrás: OEE, NFK