Július 5-7. közt rendezték a 16. Kombinált Lövészeti Európa-bajnokságot (16th European Championship Combined Game Shooting) a litvániai Svencionis településen, ahol sörétes és golyós versenyszámokban is összemérték tudásukat Európa lövészei.

Összetettben a HÖLGYEK közt Juhász Lenke kolléganőnk Európa-bajnoki harmadik helyezést ért el. Második a cseh Stenglová Michaela. Liina Laine Finnországból lett a bajnok, aki ezzel a negyedik Európa-bajnoki címét szerezte. Az OPEN kategória Európa-bajnoka a finn Seppä Pekka, harmadik Szakács Zoltán, negyedik Varga András. A JUNIOROK közt Soós Gergő szintén a dobogó harmadik fokára állhatott fel. Gratulálunk a szép, egyéni teljesítményekhez!

A sörétes versenyszámban a Juhász Lenke (Vérteserdő), Varga András, Györök Lajos (Vérteserdő), Gróf András (Vérteserdő), Hajzer Szabolcs (Agrárminisztérium), Szakács Zoltán összeállítású magyar csapat Európa-kupa győztes, a lettek és a lengyelek előtt. Gratulálunk a csapatnak!

Szeretettel gratulálunk kollégáinknak és a magyar csapat minden, a megmérettetésen résztvevő tagjának a kiváló eredményekhez! További szép sportsikereket kívánunk!

Részletes eredmények: www.fitasc.com

Fotó: EHUNT šaudymo centras