Idén október 3. és 9. között zajlik az 1997-ben útjára indított Erdők Hete rendezvénysorozat, melynek témája a „A magyarországi erdőgazdálkodás fenntarthatósága”.

A Bakonyerdő Zrt. Balaton-felvidéki Erdészeti Erdei Iskolája 2022. szeptember 30-án adott otthont a Dunántúli Erdészeti Erdei Iskolák Regionális Találkozójának. Az esemény egyben az Országos Erdészeti Egyesület által koordinált XXVI. Erdők Hete rendezvénysorozat megnyitója is volt. A Vérteserdő Zrt. a Természet Kincsei vásárral csatlakozik a sorozathoz.

A Természet Kincsei vásáron bemutatásra kerülnek az erdőből fenntartható módon előállítható termékek (pl. gyógynövények , illóolajok , méz ) Emellett játékos vetélkedőkkel, szervezett túrákkal, zöld tudáspróbával, kézműves-foglalkozásokkal várjuk szeretettel a kicsiket és nagyokat egyaránt. A lelki feltöltődést pedig az arborétumi tó partján egy koncert is szolgálja a Szomódi Fúvószenekar jóvoltából. A kedves látogatók a nap folyamán megtekinthetik a FotoKozma 2022 fotós fesztivál arborétumi helyszínének képeit is, melyeket Horváth Tibor fotóművész készített madarak röpképei témakörben.

Fotó: Vérteserdő Zrt.