Szent Hubertusz napján Budapesten a Sziklatemplomban az Országos Erdészet Egyesület (OEE) szándékára bemutatott szentmise keretében, majd szombaton a Vérteserdő Zrt. és az OEE Vértesi Helyi Csoportjának közös rendezvényén Tatán, az Almási-úti temetőben emlékeztünk meg erdész eleinkről.

A Szent Gellért téri sziklákba vájt templomban Csóka János pálos atya az imahely alapítóiért, építőiért, jótevőiért, erdész szakunk elhunyt és élő tagjaiért ajánlotta fel a szentmisét, melyre számos helyről – többek közt még Nyíregyházáról is – jöttek kollégák. Nagy köszönet nekik, hogy a hosszú utat vállalták e szép közösségi eseményért.

November 4-én, az Almási-úti sírkertben mécsesek fényei gyúltak Béldi Ákos, az Országos Erdőrendezési Főosztály erdőrendezési felügyelője és a Vértesi Erdőgazdaság üzemtervezője sírjánál, Csekefalvi Török Sándor, miniszteri tanácsos, a Temesvár Vadászerdei és a Tatai Erdészeti Szakiskola egykori igazgatója nyughelyeinél.

A kollégáink lerótták kegyeletüket Béldi György kincstári uradalmi erdész és a Görgényszentimrén alapított – elsősorban a bükkös gazdálkodást oktató – erdőőri és vadőri szakiskola szolgálatvezetője, a Magyar Erdészeti és Vadászat Műszaki Segédszemélyzet Országos Egyesülete (MEVME) első titkára és Kőrössy József, Magyary Zoltán híres jogász professzor titkára sírjainál. Az országban működő népfőiskolák közt kimagasló volta a Magyary professzor által kezdeményezett Tatai Népfőiskola (1940-44). Kőrössy József az unokahúgára Dr. S. Nagy László erdőmérnök kollégánk feleségére hagyta örökbe az emlékiratait, levelezését, amit 2020-ban a Vérteserdő Zrt. munkatársai átvettek a családtól további gondozásra.

Az örök világosság fényeskedjék nekik! Nyugodjanak békében!

Fotó: Bakos Péter, Mohai Elek, Tarjáni Antal