Május 22-én sajtótájékoztató keretein belül bemutatták a csakvarturizmus.hu weboldalt a csákvári Floriana Könyvtár és Közösségi Tér termeiben. A sajtótájékoztatón az érdeklődők Illés Szabolcstól, Csákvár polgármesterétől és Radisics Milántól, a Vértes Kozma Alapítvány képviselőjétől értesülhettek a projektről és annak a hátteréről.

A weboldal azzal a céllal jött létre, hogy bemutassa Csákvár környékét, nevezetességeit és lehetőségeit a turisták számára. A honlap struktúrája tematikusan van felépítve, így minden turista és odalátogató könnyedén megtalálhatja azt, amit keres; szállás, gasztronómia, túraútvonalak, látnivalók. Minden, amit a Vértes fővárosában, és annak környékén lehet, vagy érdemes csinálni, így a “Látnivalók a környéken” fejezetben Vérteskozma is helyet kapott.

Minden érdeklődőnek, vagy azoknak a turistáknak, akik aktív hétvégi programot, kikapcsolódást szeretnének, kielégítő választékot nyújtanak a kiváló bicikli- és gyalogtúra útvonalak, a csodálatos vértesi erdők, lovaglási lehetőségek. Ezen kívül mindenkit várnak a hagyományőrző programok, a fazekasság hagyományai, az Esterházy örökség, izgalmas kiállítások, kulturális látnivalók és a sváb jegyeket hordozó gasztronómia.

csakvarturizmus.hu a Vértes Kozma Alapítvány kezdeményezésére, Csákvár város önkormányzata támogatásával jött létre. A projekt finanszírozásához hozzájárultak a helyi vállalkozók, akik kivétel nélkül támogatták a honlap létrejöttét.

Illés Szabolcs, Csákvár polgármestere ki is emelte köszöntőjében:

“A változatos környék a rendkívüli természeti adottságok, erdők, mezők, dolomit hegyek, nem csupán a turistáknak, bicikliseknek, túrázóknak és a vadászoknak nyújt tökéletes helyszínt, most már egyre több rendezvénynek is. Most pedig egy újabb fejezet nyílik Csákvár életében, amelyre büszkék lehetünk. Egy turisztikai és környezetvédelmi fejezet.

Városunkban kiemelkedően fontosnak tartjuk környezetünk védelmét és annak népszerűsítését. Ezért hoztuk létre ezt a honlapot is, hogy a városunkba érkező fiatalabb és idősebb korosztályok is könnyebben eligazodjanak, és megismerjék szeretett városunk és annak környezetének szépségeit.

A Vértes Kozma Alapítvány elnöke, Radisics Milán örömét fejezte ki, hogy ez a projekt megvalósult, mert így Csákvár nagy lépést tesz a turisztikai fejlődés terén, és ezáltal az Alapítvány is sikeresen tevékenykedik céljai megvalósításán.

Forrás: Csákvár Turizmus, VérteskozMA