A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság és a Vérteserdő Zrt. képviselői az élet fája program keretében Tatán ültették el az összefogást szimbolizáló fákat.

A Magyar Nemzeti Társadalmi Felzárkóztatási Stratégia céljaival összhangban – a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság kezdeményezésére – indult az „Élet fája” kihívás, melynek lényege, hogy minden elültetett, és az évek múlásával egyre magasabbra nyúló, és terebélyesedő fa az élet egyik legszebb szimbóluma.

A kezdeményezés célja a koronavírus elleni küzdelemre és a vírus terjedésének a megakadályozására történő figyelemfelhívás.

A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság is örömmel csatlakozott az „Élet fája” programhoz, melynek keretében 2021. október 19-én a vagyonkezelésében lévő Tatai Oktatási és Kiképző Központ területén – a Vérteserdő Zrt. közreműködésével – összesen 15 db facsemete elültetésére került sor.

Ezzel a kihívással és országos összefogással kívánjuk megmutatni, hogy az állami szervezetekkel együttműködve a rendőrség is fellép a koronavírus járvány terjedése ellen.

A fákat a főkapitányság képviseletében Farkas Gábor r. dandártábornok, rendőrfőkapitány, Buzonics Ferenc rendőr ezredes rendőrségi főtanácsos, gazdasági rendőrfőkapitány-helyettes, a Vérteserdő Zt. képviseletében pedig Györök Lajos vezérigazgató-helyettes ültették el.

police.hu