Egy nap alatt több mint 1200 fő részére ajánlottak fel szálláshelyet és ellátást az állami és magán-erdőgazdaságok az Országos Erdészeti Egyesület felhívására, az Ukrajnából érkező rászorulók számára. Az Egyesület már felvette a kapcsolatot a Máltai Szeretetszolgálattal, a menekültek elhelyezése velük együttműködve történik majd.

Az Országos Erdészeti Egyesület főtitkára, Elmer Tamás elmondta: példaértékű ez az egység és összefogás, amelyről most adott tanúbizonyságot az erdészek közössége. Az Országos Erdészeti Egyesület segíteni kíván az ukrán-magyar határon beérkező menekültek elszállásolásában, ennek érdekében keresték meg országszerte az állami erdőgazdaságokat és a magán-erdőgazdálkodókat.

Márciusra egy nap alatt 1200 szálláshely-felajánlás érkezett, amely minden előzetes várakozásunkat felülmúlja – tette hozzá a főtitkár. A segítségnyújtás összehangolása érdekében az Egyesület a Máltai Szeretetszolgálattal együttműködve koordinálja a menekültek elhelyezését. Az Egyesület Kárpátalján is jelen van, a helyi csoporttal folyamatosan tartják a kapcsolatot és ennek alapján, ha szükséges további lépéseket is tesznek. Köszönet minden kolléga együttműködéséért, a gyors segítségért – zárta nyilatkozatát Elmer Tamás.

Forrás: Országos Erdészeti Egyesület