Újra élettel telt meg az idén átadott, festői környezetben elterülő csákberényi lőtér. 2021. szeptember 18-án, szombaton rendezte meg a Vérteserdő Zrt. az első „Egy a Természettel” lövészversenyt és családi napot.

A rendezvényre az erdőgazdaság munkatársait, családtagjaikat, valamint a meghívott vadászatra jogosultakat, vendégeket és családtagjaikat várták. A verseny célja egyrészt a résztvevő szakemberek számára a fegyver használatának gyakorlása, az erdészek és hivatásos vadászok lőtudásának fejlesztése, másrészt az idei „Egy a természettel” Vadászati és Természeti Világkiállítás népszerűsítése volt.

A versenyzők három kategóriában nevezhettek, egyéni sportlövők (MVE engedéllyel rendelkezők), egyéni sportvadászok (az MVE engedéllyel nem rendelkezők) és csapatban. Az egyes kategóriákban minden esetben két versenyszám szerepelt, egy 25 korongos vadásztrap és egy szintén 25 korongos gyorsított korongvadászat. Az elbírálás és pontozás a sportlövészet szabályainak megfelelően, az egyéni és csapat helyezések eldöntése az összetett eredmény alapján történt.

Az eseményen az érdeklődőknek volt lehetőségük kipróbálni a lőtér többi pályáját is, tesztelhették tudásokat futó- és állóvad lövészeten, gyorsított korongvadászaton vagy éppen a vadásztrap pályán. A szervezők nem feledkeztek meg a kísérőkről, családtagokról sem, számos program várta őket. Volt petanque, mölki, légpuskás lövészet, tollaslabda, lengőteke és csizmahajítás is. A legkisebbek szórakozásáról pedig a Vajda János Erdészeti Erdei Iskola gyermekfoglalkoztatója gondoskodott.

Bár a kiírás szerint egy lövészverseny zajlott, de szó sem volt rivalizálásról. Itt valóban megállta a helyét a „kellemest a hasznossal” kifejezés, kollégák és barátok jöttek össze ezen az őszi hétvégén. Délidőben egy finom ebéd mellett vitatták meg az élet nagy dolgait, majd kora délután az eredményhirdetés zárta le a napot.

A csapatverseny összesített eredménye:
I. Gerecsei Erdészeti Igazgatóság
II. Síkvidéki Erdészeti Igazgatóság
III. Dél-Vértesi Erdészeti Igazgatóság

Egyéni helyezettek a sportlövő kategóriában:
I. Krausz Lajos
II. Junkucz József
III. Tóth Emil

Egyéni helyezettek a sportvadász kategóriában:
I. Lukács Tibor
II. Lődi Balázs
III. Mohácsi Kristóf