TISZTELT ERDŐLÁTOGATÓK!

Jellemzően a késő őszi és téli időszakban nyílik lehetősége a vadgazdálkodóknak a számukra előírt vadállomány-szabályozási feladatok maradéktalan elvégzésére, melynek hatékony eszköze a társasvadászat. Az erdőgazdaság működési területén megjelent afrikai sertéspestis miatt, vadászatra jogosultként kiemelt feladat továbbá bizonyos esetekben és területrészeken a vaddisznók csoportos diagnosztikai mintavételezésének végrehajtása, amely a társasvadászatokhoz hasonló módon kerül megszervezésre. A vadászatok előkészítése és végrehajtása az illetékes hatóságok (vadászati hatóság, állategészségügyi hatóság, természetvédelmi hatóság, rendőrség) folyamatos tájékoztatásával és hozzájárulásával, illetve időszakos ellenőrzésével történik. A vadászatok szakszerű és eredményes végrehajtása, ezzel együtt a vadlétszám hatékony szabályozása érdekében a Vérteserdő Zrt., mint vadászatra jogosult és erdőgazdálkodó, a kezelésébe tartozó 11-251850-510, 11-252450-512 és 11-253550-510 kódszámú vadászterületeket érintően a tervezett társas nagyvad vadászatok/csoportos diagnosztikai mintavételek időpontjában átmenetileg korlátozza egyes területrészek látogatását az erdőről, az erdő védelméről és az erdőgazdálkodásról szóló 2009. évi XXXVII. 94. § alapján.

Fentiekre tekintettel felhívjuk az erdőlátogatók figyelmét, hogy a megadott napokon az átmeneti látogatási korlátozások figyelembevételével és függvényében tervezzék az erdő látogatását.

Vadászat időpontja, vadászterület, érintett erdészeti igazgatóság (frissítve: folyamatosan)

Jelenleg nincs közzétett időpont.

A Vérteserdő Zrt. térképi segédletet tesz közzé a tájékoztatással érintett területek vonatkozásában, mely ITT tekinthető meg, továbbá az esetleges időpont változások is ugyanitt nyomon követhetők.

Július 11-én (csütörtök) 0:00 órától országos tűzgyújtási tilalom lépett érvénybe! 

Tilos tüzet gyújtani egyebek mellett a magyarországi erdőkben, a vasút és közút menti fásításokban, de még a kijelölt tűzrakóhelyeken is. A parlag- és gazégetés szintén nem engedélyezett a fokozottan tűzveszélyes időszakban!

Megértésüket és türelmüket előre is köszönjük!

Vérteserdő Zrt.