Szentjánosbogár-rajzás az Agostyáni Arborétumban.

A nyár egyik legérdekesebb és legizgalmasabb jelensége – mely egyaránt elvarázsol felnőttet és gyermeket -, a szentjánosbogarak rajzása. Mintha egy mesébe csöppenne a látogató, cikázó fénypontok, világító ékkövek, erdei lidércek.
Itt a helyed, ha érdekel milyen csodálatos és sejtelmes az arborétum egy olyan este, amikor milliónyi kicsi lámpás kel életre benne. Ha gondolod, felfedezheted, bejárhatod a parkot akár önállóan is. Ám ha szeretnél többet megtudni ezekről az apró, világító bogarakról, akkor csatlakozz a szakvezetőkhöz, hogy választ kapjál olyan kérdésekre, hogy mitől és miért világít, honnan ered az elnevezése vagy éppen milyen kapcsolat fűzi a csigákhoz?

A programok június utolsó hétvégéjén kerülnek lebonyolításra. Mindhárom napon (június 26., 27., 28.) 19.15-től lehet jegyet váltani, egészen 20.45-ig, ekkor zárjuk a kapukat és kezdetét veszi a mesés utazás.

Néhány fontos információ, mielőtt elindulnál:
• A szervezett program 21 órától 23 óráig tart.
• A programra nem kell regisztrálni, jegyet a helyszínen lehet váltani.
• Az arborétum különleges mikroklímája és az esti időpont miatt ne induljuk el meleg ruha, esőkabát és vízhatlan cipő nélkül.
• Elemlámpát lehet hozni, de csak szükség esetén használjuk!
• Az arborétumban nem üzemel büfé, étellel-itallal érdemes készülni.
• A korán érkezők még nyugodtan tehetnek egy túrát, majd csatlakozhatnak a szakvezetőkhöz.
• Kutyabarát hely vagyunk, de erre az eseményre a kis kedvencek nem hozhatók be.
• Jegyárak: felnőtt 1000.- Ft; nyugdíjas és nappali tagozatos diák: 600.- Ft; gyermek (3 éves kor felett) 300.- Ft.

A szervezők a programváltozás jogát fenntartják. Nagy intenzitású csapadék vagy vihar esetén a programot nem tartjuk meg! A tájékoztatás nem teljes körű, további információkért érdeklődj naponta 9-16 óráig a +36 30/915-6331 számon vagy látogass el a Vértesi Erdő weboldalára – www.verteserdo.hu. Extra tartalmakért pedig kövesd a társaság és az arborétum Facebook és Instagram oldalait.

Kellemes időtöltést, csodás élményt kívánunk!