A gyenesdiási Sportlőtércentrumban került megrendezésre a Magyar Erdőgazdálkodásban Dolgozók Többtusa Lőbajnokságának idei 6. fordulója, melyet a Bakonyerdő Zrt. szervezett.

A megmérettetésen 14 állami erdőgazdaság képviseltette magát, külföldi meghívottként a horvátországi Kaproncai Erdőgazdaságból is érkeztek vendégek, de ezúttal is részt vett a programon Varga András, négyszeres Európa-bajnok sportlövő. Sörétes fegyverrel két rottét kellett teljesíteni. Míg kiskaliberű, golyós puskával futóvadra 10, álló vadra szabadkézből és egylábú lőbotról is 10-10 lövést kellett tenni.

Egyéniben hármas holthelyezés alakult ki a pontszámot tekintve (419 pont) A futóvadra leadott lövések rangsoroltak, így kollégánk Kiss Szilárd lett a bajnok Gyenesdiáson. A dobogó harmadik fokára is kollégánk, Gróf András állhatott fel. Csapatban szintén a Vérteserdő Zrt. bizonyult a legjobbnak 1.595 ponttal.

A Magyar Erdőgazdálkodásban Dolgozók Többtusa Lőbajnokságának 2023/6. fordulójának dobogós helyezései a következőképpen alakultak:

Egyéni verseny:

  1. hely: Kiss Szilárd (Vérteserdő Zrt. – 419 pont – FC 86)
  2. hely: Csernus Zsolt (NEFAG Zrt. – 419 pont – FC 72)
  3. hely: Gróf András (Vérteserdő Zrt. – 419 pont – FC 61)

Csapatverseny:

  1. hely: Vérteserdő Zrt. (1595 pont)
  2. hely: Mecsekerdő Zrt. (1580 pont)
  3. hely: Bakonyerdő Zrt. (1558 pont)

A Vérteserdő Zrt. csapatának tagjai: Juhász Lenke, Györök Lajos, Kiss Szilárd, Gróf András

Gratulálunk a szép eredményekhez!

Forrás: Bakonyerdő Zrt.

Fotó: Mesterházi József