A Soproni Egyetem Erdőmérnöki Kara és Erdészeti Tudományos Intézete 2022. február 10-én – az első erdészeti tanóra megtartásának évfordulóján – Erdészeti Tudományos Konferenciát szervez, melyhez a Vérteserdő Zrt. is hozzájárult.

A konferencián plenáris előadásokon, majd ezt követően több szekcióban tematikus előadásokon lehet részt venni. A plenáris előadások aktuális problémákra, innovatív módszerekre és a digitalizációra fognak fókuszálni. A rendezvény védnöke és a konferenciát megnyitja Zambó Péter az Agrárminisztérium erdőkért felelős államtitkára.

A szervezők a konferenciával kapcsolatban két elektronikus kiadványt terveznek megjelentetni. A konferencia előtt egy absztrakt kötetet, amiben az előadások rövid összefoglalója szerepel. Ezt követően az előadások szerzői lehetőséget kapnak munkájuk részletes megjelenítésére is. A konferencia „hibrid” megszervezésben kerül lebonyolításra, vagyis lehetőség lesz személyesen is jelen lenni, de a MS Teams segítségével online is követhető lesz. A konferencián a részvétel ingyenes.

A konferencia előzetes programja → és az absztraktkötet → is letölthető.

Fontosabb határidők:
2022. január 28. A konferenciára jelentkezés határideje nem előadók részére.
2022. február 10. A konferencia időpontja (helyszíne: Soproni Egyetem)

Jelentkezni résztvevőként ide kattintva → lehet, ahol lehetőség van a részvétel módjának megadására is.

A konferencia akkreditálva lesz az NFK jogosult erdészeti szakszemélyzet képzési rendszerébe. Azon személyek, akik kreditet szeretnének jóváíratni, a regisztrációs űrlapon adják meg az erdészeti szakszemélyzeti nyilvántartási kódjukat is, csak ennek ismeretében lehetséges igazolni a teljesítést. A jelenléti formát választó személyek esetében az igazolás előfeltétele a jelenléti ívek (plenáris + szakmai szekciók) aláírása. Az on-line formában résztvevők esetében random időpontban lekérjük az on-line felületre bejelentkezett személyek listáját, ez tekinthető majd jelenléti ívnek. A gyakorlati feladat akkor tekinthető sikeresnek, ha a feltett kérdések több, mint felére (≥ 51%) helyes válasz érkezik.

A járványhelyzet miatt jelenléti formában a szervezők csak azokat tudják fogadni a helyszínen, akik érvényes oltási igazolvánnyal rendelkeznek. Ez lehet a magyar vagy az európai igazolás, és bemutatható fizikai adathordozón vagy mobil eszközön is.