A Vérteserdő Zrt.-nél is elkezdődött a Településfásítási Program tavaszi ültetési időszaka. A program részeként a helyi állami erdőgazdaságok, erdész szakemberek közreműködésével országszerte 19 megyében, összesen 364 településen 10 000 fát ültetnek el.

Az eddigi gyakorlat szerint a településfásítás koordinációját működési területünkön ebben az ütemben is az Országos Erdészeti Egyesület Vértesi Helyi Csoportja látja el, együttműködve a Vérteserdő Zrt. munkatársaival.

A 2022-es év tavaszán is számos településen kerülnek elültetésre a sorfák, a helyi önkormányzat, civil szervezetek és lakosok közreműködésével. A mostani tavaszi fordulóban részt vevő “Vérteserdős” települések Fejér megyében Pusztavám, Óbarok, Söréd; Komárom-Esztergom megyében Csém, Bakonyszombathely, Dunaalmás, Nagyigmánd, Réde, Vérteskethely, Vértessomló, Vértesszőlős; Győr-Moson-Sopron megyében pedig Rétalap.

Nagyigmánd Község településfásítási pályázatát 2022. március 9-én a helyszínen az Országos Erdészeti Egyesület Vértesi Helyi Csoportja koordinálta. Rendben, a meghirdetett időpontban és helyszínen zajlott le. Az új tűzoltóság épülete melletti füves terület került fásításra.

A nagyigmándi ültetésnél közreműködtek:

Hajduné Farkas Erika, polgármester asszony
Dr. Füles Zoltán, jegyző
Lukács Jácint, falugondnok és a falubéliek, önkormányzati dolgozók, közfoglalkoztatottak
Farkas Bertalan, OEE Vértesi H.Cs. tag, Vérteserdő Zrt. Síkvidéki Erdészeti Igazgatóság, erdész gyakornok
Ligeti Dániel, OEE Vértesi H.Cs. tag, Vérteserdő Zrt. Síkvidéki Erdészeti Igazgatóság, kerületvezető erdész

Rétalap Község településfásítási pályázatát 2022. március 11-én a helyszínen az Országos Erdészeti Egyesület Vértesi Helyi Csoportja koordinálta. A játszótér melletti füves terület került fásításra.

A rétalapi ültetésnél közreműködtek:

Szilágyi László falugondnok és a falubéliek, önkormányzati dolgozók, közfoglalkoztatottak
Zséfár Roland, OEE Vértesi H.Cs. tag, Vérteserdő Zrt. Síkvidéki Erdészeti Igazgatóság, erdész gyakornok
Bácsi Győző, OEE Vértesi H.Cs. tag, Vérteserdő Zrt. Síkvidéki Erdészeti Igazgatóság, kerületvezető erdész
Boglári Zoltán, OEE Vértesi H.Cs. titkár, Vérteserdő Zrt. Központ, erdőgazdálkodási osztályvezető