A Vértes méltán híres gímszarvasainak hangos szerelmi időszaka egy különleges esemény a természetkedvelők között, hiszen évről évre számos családot, baráti társaságot és gyermeket csal ki az erdőbe a bikák bőgése.

Immár harmadik alkalommal döntöttünk úgy, hogy ezt a szép, őszi napsütéses időszakot érdekes programkínálattal tesszük még emlékezetesebbé. A „bemelegítő” előadás mellé egy családias vendéglátást kapcsoltunk. Mindezt megfűszereztük egy esti, kalandokkal teli túrával, hogy látogatóink felejthetetlen élményekkel gazdagodva térhessenek haza.

Az idei esztendőben a koronavírus jelenléte miatt erdőgazdaságunk minden óvintézkedést megtett a rendezvény szervezése és lebonyolítása során. Az elővigyázatosság jegyében a csoportlétszámok maximalizálása, a maszkhasználat és a fertőtlenítés mellett a távolságtartás is fontos szempont volt. Ruppert József nyugalmazott vadgazdálkodási ágazatvezető és Nagy Zoltán kerületvezető erdész naponta varázsolták el a hallgatóságot előadásaikkal. Vendégeink megismerkedhettek a gímszarvasok életmódjával, megtudhatták miről szól a bőgés és még egy vadászkürt koncertélményben is részesülhettek. A gyerekeket arra kértük, hogy a program után, „ERDEI ÉLMÉNYEIM” címmel küldjenek rajzokat erdőgazdaságunk részére.

Az érdeklődés az előzetes várakozásainkat is felülmúlta, közel 500 fő volt kíváncsi a program-sorozatunkra. Biztosak vagyunk abban, hogy a résztvevők élményekkel teli távoztak, hiszen többen biztosítottak bennünket, hogy a jövő évi szarvasbőgést sem hagyják ki. Az erdőgazdaság – mint korábban már beszámoltunk róla – a teljes befolyt összeget egy 11 éves mozgássérült kislány javára ajánlja fel.

Sárainé Illés Edina programszervező