Az erdő ezernyi láthatatlan titkot rejt. Benéztetek már valaha is a fák mögé? Gondoltatok-e arra, hogy mi táplálja, élteti, építi ezt az izgalmasan összetett életközösséget? Milyen észrevétlen folyamatok, parányi élőlények, láthatatlan fogaskerekek tartják mozgásban a fák látszólag mozdulatlan, nyugodt világát? Az erdők minden apró földalatti és felszín feletti sejtje, élő és élettelen alkotóeleme azon dolgozik, hogy az erdő csodája fennmaradhasson. Az idei országos erdőismereti vetélkedő témájának, kérdéseinek segítségével elmélyülhettek a titkokban, amelyek észrevétlenül mozgásban és életben tartják az erdőt. Tartsatok velünk!

De izgalmas! Hogyan vehetek részt a vetélkedőben?

• Mutasd meg ezt a felhívást két 9-12. osztályos középiskolás barátodnak, és máris kész a háromfős csapat!
• Válasszatok közösen egy csapatnevet, és 2021. február 28-ig írjatok nekünk a fedezdfel@oee.hu e-mail címre „A láthatatlan erdő” jeligére. A jelentkezés mindenképpen tartalmazza: a csapat neve, csapattagok neve, kapcsolattartó neve, e-mail címe és telefonszáma, iskolátok neve és hogy melyik osztályba (osztályokba) jártok.
• Mutassátok meg kik vagytok! Írjatok egy rövid bemutatkozást, lőjetek egy csapatfotót és rakjátok fel saját Instagram-oldalatokra. Használjátok a #fedezdfel-t, a #lathatatlanerdo-t, valamint taggeljétek be a vetélkedő Instagram-oldalát is (https://www.instagram.com/oeefedezdfel/).
• Március – április folyamán oldjátok meg az e-mailben megkapott 5 elméleti feladatot.
• Álljatok helyt egy izgalmas terepi feladat során! Bizony, ilyen is lesz! A részletekkel később jelentkezünk!
Voilá, meg is vagytok!