Az Aktív- és Ökoturisztikai Fejlesztési Központ (AÖFK) és az Aktív Magyarország országos szemétszedő kampányához csatlakozva a Vérteserdő is szemétszedő akciókat szervez. A kampányhoz kétféleképpen lehet csatlakozni. Egyrészt a Társaságunk által szervezett túrák és az un. INSTANT túrák révén.

A szervezett túrák esetében túravezetőkkel indul a program, az instant túrákon pedig egyénileg lehet gyűjteni a szemetet. Ez utóbbi esetben lehetőség van a megadott időintervallumban, a megadott helyszínre a szemeteszsákokat elhelyezni, ahonnét kollégáink elszállítják.

A „Tavaszi nagytakarítás – Takarítsuk ki a természetet együtt!” akció március 21-én, az Erdők Nemzetközi Napján indult, és egészen április 22-ig, a Föld napjáig tart. Az elmúlt hét szombaton két túrahelyszínünk volt. A Malomerdő Panzió parkolójából indulva pusztavámi és oroszlányi erdőrészleteket tisztítottak meg az önkéntesek erdész kollégáink vezetésével. A túra végeztével – akik a borús idő ellenére is kitartottak – lilahagymás zsíroskenyeret és teát kaptak.

A 15-ei hétvége másik helyszínének kiindulópontja a Síkvölgyi Lovarda volt. A Tiszta Tatabányáért Egyesület önkéntesei a lakott területekhez közeli részeken az egyesület programjának keretében gyűjtöttek össze sok szemetet. Így ennek folytatásaként az erdei, vezetett túrára április 22-én, a Föld napján kerül sor. Szintén 04.22-én az országos akció keretében a másik túránk, Tatán, az Old Lake Golf Club parkolójából indul. Kollégáink nagy szeretettel várnak mindenkit, aki a természeti környezetünkért szeretne tenni e nevezetes napon!

Részletek a gyülekezőpontokról és további fontos tudnivalókról az alábbiakban olvashatóak:

INSTANT túrák

Föld Napja (04.22.) – Tatabánya – Síkvölgyi Lovarda

Föld Napja (04.22.) – Tata – Old Lake Gold Club