A Mi Erdőnk Gróf Merán Fülöp - Vadászati és erdészeti múzeum Új Kajakház Ökoturisztikai Központ, Tata Hazai Vadász Filmtár Az év fája 2014 Földművelésügyi Minisztérium Muzsikál az erdő Mit tudsz a klimaváltozás és az erdők kapcsolatáról? Vértesierdő Muzsikál az erdő

Hírek, aktualitások

Veszettség elleni immunizáció

Veszettség elleni immunizáció

Október 17-e és 23-a között került sor a vadon élő állatok veszettség elleni őszi immunizációjára.

2007.10.26.

A vakcinával preparált csalifalatok ezúttal is repülőről lettek kijuttatva. Tavaszi híradásunk (kikereshető az archívumból, 2007. 04.11.) miatt csak szűkszavúan szólunk a betegségről.

A veszettség az egyik legveszélyesebb zoonózis (állatról emberre terjedő betegség). A megbetegedett, tüneteket mutató egyed menthetetlen. A fertőződést (ami legtöbbször harapással történik, ugyanis a nyál közvetíti a vírust) követően a vakcina időben történő beadásával megelőzhető a betegség kialakulása. A súlyos, halált okozó betegség elkerülésére kérjük, tartsák tiszteletben a legfontosabb, az immunizáció idején foganatosított rendszabályokat:

  1. A vakcina kihelyezéstől kezdődően 21 napig ebzárlat lép életbe!
  2. Amennyiben vakcinát találnak, semmi esetre se nyúljanak hozzá! Ha ez mégis megtörténik, orvoshoz kell fordulni!
  3. Akár a vakcinázás idején, akár máskor elhullott vadon élő vagy háziállatot találnak, ne nyúljanak hozzá, és értesítsék a legközelebbi hatósági állatorvost!