A Mi Erdőnk Gróf Merán Fülöp - Vadászati és erdészeti múzeum Új Kajakház Ökoturisztikai Központ, Tata Hazai Vadász Filmtár Az év fája 2014 Földművelésügyi Minisztérium Muzsikál az erdő Mit tudsz a klimaváltozás és az erdők kapcsolatáról? Vértesierdő Muzsikál az erdő

Hírek, aktualitások

Vérebvezetők Tarjánban

Vérebvezetők Tarjánban

A szarvasbőgés közeledtével, a Magyar Véreb Egylet szervezésében 2013. augusztus 17-én került megrendezésre a Vértesi Erdő Zrt. vértestolnai vadászterületén a Komárom-Esztergom megyei vérebtanfolyam.

2013.08.21.

A szarvasbőgés közeledtével, a Magyar Véreb Egylet szervezésében 2013. augusztus 17-én került megrendezésre a Vértesi Erdő Zrt. vértestolnai vadászterületén a Komárom-Esztergom megyei vérebtanfolyam. Vadászkürtjelek hangjával vette kezdetét a találkozó, melynek programjában a mesterséges csapák kidolgozása és kiértékelése mellett, a kullancsok és szúnyogok által terjesztett vadászkutya betegségekről dr. Partali Csilla állatorvos előadását is meghallgathatták a résztvevők.

Kis Balázs, a Vértesi Erdő Zrt. vadászati ágazatvezetője köszöntőjében elmondta, hogy a vérebnaplók évente összesített adatait vizsgálva, Komárom-Esztergom megyében bőven akad még tennivaló a vérebbel történő utánkeresés szélesebb körben történő megismertetésével kapcsolatosan. A vérebvezetők nemcsak a vadászati kultúra ápolásának letéteményesei, de eredményes munkáikkal a vadászatra jogosultak bérvadásztatásból, valamint vadhús értékesítésből származó árbevételeit is növelik. A körzetfelelősi hálózattal újjászervezett Véreb Egylet tanfolyamait, illetve a vérebezés fejlesztését célzó törekvéseket ezért az erdészeti társaság a megye meghatározó vadgazdálkodójaként a jövőben is támogatni szándékozik. Az eseményen részt vett dr. Buzgó József, az egylet elnöke, akitől kötetlen beszélgetés keretében kaphattak információt a résztvevők az egyesület életéről, a vérebvezetés fortélyairól.

A tanfolyam főszervezője, szakmai vezetője Oláh Csaba, a Vértesi Erdő Zrt. hivatásos vadásza, egyben a Magyar Véreb Egylet Komárom-Esztergom megyei körzetfelelőse volt.

Fotó: A vadászat vége (Koldusszállás, 2012. szeptember)