A Mi Erdőnk Gróf Merán Fülöp - Vadászati és erdészeti múzeum Új Kajakház Ökoturisztikai Központ, Tata Hazai Vadász Filmtár Az év fája 2014 Földművelésügyi Minisztérium Muzsikál az erdő Mit tudsz a klimaváltozás és az erdők kapcsolatáról? Vértesierdő Muzsikál az erdő

Hírek, aktualitások

Vérebverseny a Vértesben

Vérebverseny a Vértesben

Május utolsó hétvégéjén a Magyar Véreb Egylet (MVE) 2018. évi Nehezített Vércsapa Versenyét a Vértesi Erdő Zrt. Pusztavámi Erdészetének kezelésébe tartozó vadászterületen rendezte.

2018.06.04.

 

A rendezvény központja a Vajda János Erdészeti Erdei Iskola volt, megfelelő helyszínt biztosítva az egyleti tagok számára az előkészítési munkálatok elvégzéséhez is. A versenyen hat hannoveri és bajor véreb, illetve vezetőik mérhették össze tudásukat, az 1.200 m hosszúságú 20 órás mesterséges csapák kidolgozása során. Az Országos Magyar Vadászkamara Komárom-Esztergom megyei Területi Szervezete által is támogatott szakmai rendezvény ünnepélyes megnyitóján közreműködött az erdőgazdaság vadászkürt együttese.

Buzgó József MVE-elnök köszöntő szavai után, a házigazda képviseletében Györök Lajos vezérigazgató-helyettes nyitotta meg a versenyt. A nap folyamán tenyészszemlére is sor került. A rendezvényt nemzetközivé tette Luc Baufay belga vérebvezető jelenléte, aki magyar származású vérebével versenyen kívül, gyakorlásként tett kísérletet az egyik csapa kidolgozására. A versenybírák és a koronában haladó érdeklődők által testközelből figyelemmel kísért munkák közül kiemelkedett Martos István és kutyája, Buckalaki Prof. Hunter Jürgen teljesítménye. 9 megtalált csapajellel és 44 perces időeredménnyel aznap ők bizonyultak a legjobbnak, megnyerve ezzel a versenyt.

Az erdőgazdaság a térség meghatározó vadgazdálkodójaként, a szakmai szervezetekkel, a tájegységi fővadászokkal és a vadászati hatósággal együttműködve, továbbra is prioritásként kezeli azon rendezvények szervezésében való közreműködést, amelyek elősegítik a szakmai fejlődést, és egyben biztosítják a vadászati hagyományaink ápolását, megőrzését is.