A Mi Erdőnk Gróf Merán Fülöp - Vadászati és erdészeti múzeum Új Kajakház Ökoturisztikai Központ, Tata Hazai Vadász Filmtár Az év fája 2014 Földművelésügyi Minisztérium Muzsikál az erdő Mit tudsz a klimaváltozás és az erdők kapcsolatáról? Vértesierdő Muzsikál az erdő

Hírek, aktualitások

Tűzgyújtási tilalom feloldása

Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium
22. 355/7/2009.

2009.06.23.


A Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium

f e l h í v á s a

az erdőkre vonatkozó országos tűzgyújtási tilalom feloldásáról

Az erdőkre és az erdők melletti területekre 2009. március 21-től Borsod-Abaúj-Zemplén megyére, majd 2009. április 8-tól az ország egészére elrendelt általános tűzgyújtási tilalmat a minisztérium az Önkormányzati Minisztériummal egyetértésben 2009. június 20-tól feloldja.

A minisztérium egyben felhívja a lakosság és a kirándulók figyelmét, hogy az erdőben tüzet gyújtani csak a kijelölt és kiépített tűzrakó helyen, szélcsendes időben szabad. A tüzet nem szabad felügyelet nélkül hagyni, távozás után pedig minden esetben gondoskodni kell eloltásáról.

Felhívja továbbá a telektulajdonosok figyelmét, hogy az avar és gyomégetésnél fokozott figyelemmel járjanak el, mert a gyorsan haladó tűz könnyen elérheti az erdőt, vagy a lakott területeket.
Budapest, 2009. június 19.