A Mi Erdőnk Gróf Merán Fülöp - Vadászati és erdészeti múzeum Új Kajakház Ökoturisztikai Központ, Tata Hazai Vadász Filmtár Az év fája 2014 Földművelésügyi Minisztérium Muzsikál az erdő Mit tudsz a klimaváltozás és az erdők kapcsolatáról? Vértesierdő Muzsikál az erdő

Hírek, aktualitások

Trófeabemutató a Kisbéri Erdészetnél

Trófeabemutató a Kisbéri Erdészetnél

November 18-án Nagybérpuszta mellett a Pepikertben az őszi vadászatok eredményét reprezentáló trófeaszemle volt.

2011.12.10.

Négy vadászatra jogosulttól (Bakony Vad Kft., Bakonyaljai Dózsa Vt., Ászári Aranykalász Vt., Kisbéri FTVK.) került bemutatásra 11 szarvas- és 20 dámtrófea.

A kiállított szarvastrófák között négy volt érmes (1 ezüst, 3 bronz), míg a dámtrófeák között tíz (3 arany, 4 ezüst, 3 bronz). Sajnos az idei legnagyobb (4,22 kg) dámbika trófeáját az elejtő már elvitte, de volt egy többszörösen hasadt lapátú bika, ami igazi csemegét jelentett.

A trófeák mustrálgatása közben ad-hoc szakmai „konferencia” is kialakult, amelyen szóba kerültek a vadászat és vadgazdálkodás aktuális gondjai mellett trófeabírálati és állománykezelési, -hasznosítási elképzelések is.

Bízunk benne, hogy ez a trófeabemutató hagyományteremtő lesz, és jövőre a barcogás után ismét bemutathatjuk a következetes vadgazdálkodás eredményét mutató trófeáinkat.