A Mi Erdőnk Gróf Merán Fülöp - Vadászati és erdészeti múzeum Új Kajakház Ökoturisztikai Központ, Tata Hazai Vadász Filmtár Az év fája 2014 Földművelésügyi Minisztérium Muzsikál az erdő Mit tudsz a klimaváltozás és az erdők kapcsolatáról? Vértesierdő Muzsikál az erdő

Hírek, aktualitások

TeSzedd a Kéken!

TeSzedd a Kéken!

Az országos TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért szemétszedési programhoz kapcsolódva a MAGYAR TERMÉSZETJÁRÓ SZÖVETSÉG az idei évben is megszervezi a TeSzedd a Kéken! elnevezésű szemétszedési akcióját.

2015.04.27.

A részletes programot, jelentkezési lehetőséget a http://teszeddakeken.hu/ ismerteti.

Az eseményre május 16-án kerül sor az Országos Kékkör vonalán (Országos Kéktúra + Rockenbauer Pál Dél-dunántúli Kéktúra + Alföldi Kéktúra). A több mint 2500 km hosszú túraútvonalát szeretnék megtisztítani a szeméttől, hogy minden túrázót tiszta környezet várjon. A rendezvény célja természeti értékeink közös védelme, a környezettudatosság növelése, a szemléletformálás, hogy minél több ember figyeljen oda környezetére, és minél kevesebbet szemeteljen. A program elsődleges célcsoportjai az ifjúsági szervezetek, iskolák, valamint vállalatok, önkormányzatok, civil szervezetek, magánszemélyek és a gyermekes családok, akik szeretnék a környezetüket hosszú távon is szebbé, élhetőbbé tenni, illetve részt venni a TeSzedd a Kéken! környezetszépítő mozgalmukban.

A TeSzedd a Kéken! mozgalom keretében 60 területi koordinátor vezeti az önkéntes résztvevők munkáját az Országos Kékkör 3 nagy szakaszán. A szemétgyűjtés az Országos Kékkör útvonalának 10 m-es sávjában történik, és tapasztalt természetjárók gondoskodnak a résztvevők biztonságáról. A TeSzedd! szervezői a szemét elszállítását és ártalmatlanítását vállalják, valamint biztosítják a szemétszedéshez szükséges eszközöket (szemeteszsák, kötözőanyag, munkavédelmi kesztyű, maszk).

A program keretében sok önkéntes jelentkezőre számítanak, akik számára egy ajándékkal szeretnék megköszönni a közreműködést. A legalább 4 óra időn át szemetet gyűjtők részére egy olyan igazolást állít ki az MTSZ, amellyel az erdészeti társaságok által üzemeltetett turistaszállást egy napra 50 %-os egyszeri kedvezménnyel veheti igénybe 2015. június 1-től legkésőbb 2015. augusztus 31-ig ( a Vértesi Erdő Zrt.-nél a Vajda János Erdészeti Erdei Iskolában).