A Mi Erdőnk Gróf Merán Fülöp - Vadászati és erdészeti múzeum Új Kajakház Ökoturisztikai Központ, Tata Hazai Vadász Filmtár Az év fája 2014 Földművelésügyi Minisztérium Muzsikál az erdő Mit tudsz a klimaváltozás és az erdők kapcsolatáról? Vértesierdő Muzsikál az erdő

Hírek, aktualitások

Tájékoztatás társasvadászatról

A Vértesi Erdő Zrt. 2011. január 04-05-én nagyvad társasvadászatot tart a Gerecse hegység Tatabánya, Tarján, Nagyegyháza településekkel körülhatárolt erdőterületein.

2011.01.03.

Ez a vadászati mód fontos eszköze a vadlétszám szabályozásának, mely az erdő biológiai egyensúlyának megőrzéséhez elengedhetetlen. A vadászat szervezése a hatályos jogszabályok alapján és az ellenőrző hatóságokkal (vadászati, valamint természetvédelmi hatóságok, illetve rendőrség) együttműködve történik.

Fentiek miatt ezeken a napokon a Vértesi Erdő Zrt. szükség esetén időszakos látogatási korlátozást vezethet be a vadászattal érintett erdőkben, melyről a szakszemélyzet a helyszínen ad tájékoztatást. Felhívjuk az erdő látogatóinak figyelmét a turistautak használatának fontosságára, valamint kérjük türelmüket és a balesetveszély miatt együttműködésüket a korlátozás betartásában.

Tájékoztatjuk továbbá az autósokat, hogy január 05-én 7.30 és 10.00 óra között a Tarján-Tatabánya közúton sebességkorlátozás (30 km/h) és rövid ideig tartó útlezárás várható, mivel a vadon élő állatok közúton való megjelenésének az esélye nő. A forgalomirányítást hivatásos vadászok segítségével a rendőrség végzi.