A Mi Erdőnk Gróf Merán Fülöp - Vadászati és erdészeti múzeum Új Kajakház Ökoturisztikai Központ, Tata Hazai Vadász Filmtár Az év fája 2014 Földművelésügyi Minisztérium Muzsikál az erdő Mit tudsz a klimaváltozás és az erdők kapcsolatáról? Vértesierdő Muzsikál az erdő

Hírek, aktualitások

Tájékoztatás társasvadászatról

A Vértesi Erdő Zrt. 2010. november 19-én és 20-án nagyvad társasvadászatot tart a Gerecse hegység Tatabánya, Vértesszőlős, Baj, Agostyán, Vértestolna, Tarján településekkel körülhatárolt erdőterületein.

2010.11.18.

Ez a vadászati mód fontos eszköze a vadlétszám szabályozásának, mely az erdő biológiai egyensúlyának megőrzéséhez elengedhetetlen. A vadászat szervezése a hatályos jogszabályok alapján és az ellenőrző hatóságokkal (vadászati, valamint természetvédelmi hatóságok, illetve rendőrség) együttműködve történik.

 Fentiek miatt ezeken a napokon a Vértesi Erdő Zrt. szükség esetén időszakos látogatási korlátozást vezethet be a vadászattal érintett erdőkben, melyről a szakszemélyzet a helyszínen ad tájékoztatást. Felhívjuk az erdő látogatóinak figyelmét a turistautak használatának fontosságára, valamint kérjük türelmüket és a balesetveszély miatt együttműködésüket a korlátozás betartásában.

 Tájékoztatjuk továbbá az autósokat, hogy november 19-én 8.00 és 10.00 óra között a Tarján-Vértestolna közúton sebességkorlátozás (30 km/h) és rövid ideig tartó útlezárás várható, mivel a vadon élő állatok közúton való megjelenésének az esélye nő. A forgalomirányítást hivatásos vadászok segítségével a rendőrség végzi.