A Mi Erdőnk Gróf Merán Fülöp - Vadászati és erdészeti múzeum Új Kajakház Ökoturisztikai Központ, Tata Hazai Vadász Filmtár Az év fája 2014 Földművelésügyi Minisztérium Muzsikál az erdő Mit tudsz a klimaváltozás és az erdők kapcsolatáról? Vértesierdő Muzsikál az erdő

Hírek, aktualitások

Tájékoztatás erdőterületet érintő vadászatokról

Tájékoztatás erdőterületet érintő vadászatokról

A Vértesi Erdő Zrt. a nagyvadállomány hatékony szabályozása, ezzel együtt az erdei, mezőgazdasági és természetvédelmi vadkárok megelőzése érdekében, működési területén (Nyugati-Gerecse, Vértes, Bakonyalja), november közepétől január végéig több alkalommal terelő-, illetve hajtóvadászatokat tart.

2015.01.20.

A vadászati-, természetvédelmi- és rendőrhatóságnak is bejelentett tevékenység a balesetvédelmi előírások fokozott betartásával folyik, melynek következtében szükség lehet egyes területrészek ideiglenes látogatási korlátozására. Az átlagosan 1 óra időtartamú korlátozásokról, valamint a biztonságos elkerülő útvonalakról a Vértesi Erdő Zrt. erdészei, hivatásos vadászai a vadászatok helyszínén adnak tájékoztatást. A biztonsági szabályok betarthatósága érdekében kérjük az erdő látogatóit, hogy munkatársainkkal együttműködni szíveskedjenek.

Várhatóan érintett községhatárok a Gerecsében:

  • Tarján, Vértestolna: 2015. 01.24.
  • Tarján, Bicske:2015. 01. 27.

Várhatóan érintett községhatárok a Bakonyalján:

  • Kisbér, Bakonyszombathely: 2015. 01. 23-24;.

 

Tatabánya, 2015. január 20.

 

Kis Balázs

vadászati ágazatvezető