A Mi Erdőnk Gróf Merán Fülöp - Vadászati és erdészeti múzeum Új Kajakház Ökoturisztikai Központ, Tata Hazai Vadász Filmtár Az év fája 2014 Földművelésügyi Minisztérium Muzsikál az erdő Mit tudsz a klimaváltozás és az erdők kapcsolatáról? Vértesierdő Muzsikál az erdő

Hírek, aktualitások

Szigorú ítélet orvvadászoknak

Szigorú ítélet orvvadászoknak

A Vértesi Erdő Zrt. hivatásos vadászának, illetve az illetékes rendőrhatóság összehangolt munkájának köszönhetően, tetten érték azokat a személyeket, akik az erdő- és vadgazdálkodással foglalkozó társaság kezelésébe tartozó területen, hurokba csaltak, és eltulajdonítottak egy őz sutát.

2013.04.08.

Mivel tettüket tiltott vadászati eszköznek minősülő hurokcsapdával vitték végbe, majd az állat torkát elvágva, nejlonzsákban szállították el a helyszínről, ezért az ügyben eljáró bíróság nemcsak lopás, de állatkínzás vétségében is ítéletet hozott. A 100.000.- Ft kárt okozó vádlottakat a bíróság 11 hónap felfüggesztett fogházbüntetésre, illetve megközelítőleg egy évre kiterjedő közérdekű munkabüntetésre ítélte.

A Vértesi Erdő Zrt. kiemelt figyelmet fordít az állam tulajdonában lévő szabad területi vadállomány, és annak élőhelye védelmére. Az utóbbi időben sajnálatos módon hivatásos vadászaink egyre gyakrabban találkoznak hurkoló orvvadászok, valamint illegális agancsgyűjtők által hagyott nyomokkal, ezért a rendőrséggel közreműködve rendszeres terepi ellenőrzéseket tartanak.

(A csatolt kép folyamatban lévő ügy kapcsán, szintén a működési területünkön készült.)