A Mi Erdőnk Gróf Merán Fülöp - Vadászati és erdészeti múzeum Új Kajakház Ökoturisztikai Központ, Tata Hazai Vadász Filmtár Az év fája 2014 Földművelésügyi Minisztérium Muzsikál az erdő Mit tudsz a klimaváltozás és az erdők kapcsolatáról? Vértesierdő Muzsikál az erdő

Hírek, aktualitások

Szarvasbőgő Európabajnokság

Az esemény ázsióját szeretnénk emelni azzal a megjegyzéssel, hogy mivel Európán kívül nincs hagyománya a (gím)szarvasbőgésnek, ezt a versenyt akár világbajnokságnak is titulálhatnánk.

2007.09.24.

Az évről-évre megrendezésre kerülő Európabajnokság helyszínéül idén a szlovákiai Selmecbánya melletti Szentantal nevű helység szolgált. A verseny szeptember 1-jén zajlott le. A nemzetközi zsűri magyar tagja cégünk, a Vértesi Erdészeti és Faipari Zrt. vadászati ágazatvezetője, Ruppert József volt.

Rajta kívül még szlovák, német, cseh, osztrák és lengyel bírók értékelték kilenc ország (Szlovákia, Csehország, Lengyelország, Németország, Ausztria, Szlovénia, Románia, Horvátország, Magyarország) 3-3 versenyzőjének a produkcióját. Bulgária versenyzőket nem indított, de megfigyelőként részt vett az eseményen. A rendkívül magas színvonalú verseny szoros végeredményt hozott.

A dobogó legfelső fokára a szlovák Robert Štancel állhatott, rögtön őt követte, mindössze egyetlen ponttal lemaradva, Erdélyi Tamás, a bronzérmet Andrzej Misiak lengyel versenyző szerezte meg. A magyar csapatot az ezüstérmes Erdélyi Tamás mellett a 9. helyet megszerző Homolya László és a 17. helyen végző Homolya Károly alkották.

Ezúton is gratulálunk a magyar küldöttségnek, hogy tovább öregbítették a magyar szarvasbőgők hírnevét.