A Mi Erdőnk Gróf Merán Fülöp - Vadászati és erdészeti múzeum Új Kajakház Ökoturisztikai Központ, Tata Hazai Vadász Filmtár Az év fája 2014 Földművelésügyi Minisztérium Muzsikál az erdő Mit tudsz a klimaváltozás és az erdők kapcsolatáról? Vértesierdő Muzsikál az erdő

Hírek, aktualitások

Síremlék felújítás a kömlődi református temetőben

Síremlék felújítás a kömlődi református temetőben

Május utolsó vasárnapján a háborúkban a hazáért elesett katonákra emlékezünk.

2012.05.22.

Nevemet hiába mondod,
Könnyedet hiába ontod;
Harcok mezején,
Valahol Tetőled távol,
Ott, ahol senki sem gyászol,
Ott halok meg én...”

 

A Had- és Kultúrtörténeti Egyesület által kezdeményezett összefogás keretében, a II. világháborúban elesett, és a kömlődi református temetőben nyugvó magyar honfitársaink síremlékének felújítására került sor az elmúlt időszakban. A Vértesi Erdő Zrt. a Hősök Emlékünnepének alkalmából felszentelt kopjafák alapanyagának biztosításával támogatta a kezdeményezést, mely Kovács Zsolt fafaragó keze munkája nyomán méltón fejezi ki nemzetünk kegyeletteljes tiszteletét.

Társaságunk évek óta támogatja a Vértes hegység és közvetlen környékének hadszíntereit feltáró Had- és Kultúrtörténeti Egyesület kutatómunkáját, amellyel lehetőség nyílik a térségben zajló háborús események pontosabb felidézésére. A kezelésünkben lévő területen található történelmi emlékhelyek megőrzését, felújítását, illetve az ebben való közreműködést továbbra is kiemelt feladatunknak tekintjük.

 

Fotó: Egresy Péter